01 / 05 / 2024

Club Med'den 50 milyon euro'luk 2 yeni tatil köyü!

Club Med'den 50 milyon euro'luk 2 yeni tatil köyü!

ClubMed, iki yeni tesis için yatırım kararı aldı. Tatil köyü için 50 milyon euro yatırım planlandığını kaydeden Türkiye Gelişim Sorumlusu Fuat şžensoy, Fethiye'den Alanya'ya kadar olan bölgede yer aradıklarını söyledi



Halen Türkiye'de 4 tatil köyü işleten ClubMed, iki yeni tesis için yatırım kararı aldı. Tatil köyü için 50 milyon euro yatırım planlandığını kaydeden Türkiye Gelişim Sorumlusu Fuat şžensoy, Fethiye'den Alanya'ya kadar olan bölgede yer aradıklarını söyledi
5 kıtada, 24 ülkede 82 tatil köyü ile 60 yıldır turizm sektöründe faaliyet gösteren ünlü Fransız tatil köyü zinciri ClubMed, Türkiye'ye yeniden yatırım yapmaya karar verdi. Halen Türkiye'de 4 tatil köyü işleten ClubMed, Fethiye'den Alanya'ya kadar olan bölgede 2013 yılına kadar bir tatil köyü, 2015 yılma kadar ise ikinci tatil köyünü açmayı hedefliyor.

ClubMed Türkiye Genel Koordinatörü ve ClubMed Türkiye Gelişim Sorumlusu Fuat şžensoy, yeni tatil köyü için yer araştırmalarını hızlandırdıklarını kaydetti. şžensoy, Fethiye'den Alanya'ya kadar olan bölgede tatil köyü yapmak istediklerini ifade etti.

EN AZ 500 METRELİK BİR PLAJI BULUNMUYORSA YATIRIM YAPAMIYOR

Bu yatırımın 45-50 milyon euroluk bir bütçeyi gerektirdiğini anlatan şžensoy, '2010 yılının başından bu yana kriterlerimize uygun yer araştırması yapıyoruz. Önem verdiğimiz kalın çizgilerimizden bir kaçı, potansiyel yerin en az 500 metre bir plaja sahip olması, havalimanı mesafesinin maksimum 75 kilometre olması gibi sıralanabilir' dedi.

Müşteri profillerinin çoğunlukla Frankofon dedikleri ülkelerden oluştuğunu vurgulayan şžensoy, 'Yani başta Fransızlar olmak üzere, Belçika, İsviçre, İtalya sonrası Rusya ve Türkiye gelmektedir. Tüm dünyada otel konseptimiz her şey dahildir. Her şey dahil konsepti yaklaşık 10 dalda sunduğumuz spor faaliyetlerini de kapsıyor. Sirk ve trapez gibi aktivitelere de yine ClubMed öncü oldu. Tecrübeli animatörleri ile bu dalda misafirlerimize hizmet veriyoruz. Bazı tesislerimiz sundukları aktivitelerle dünyada ön plana çıkmış ve turizm alanında çok önemli konumlara gelmiştir. Örneğin, ClubMed Kemer, dünyanın sayılı su kayağı merkezlerinden biridir ve bu alanda dünya şampiyonlarını ağırlamaya devam ediyor. ClubMed Palmiye tatil köyü kapasite olarak yaklaşık 1600 yatak ile en büyük olanı. Ardından 980 yatak ile Kemer, 850 yatak ile Beldibi, 550 yatak ile Bodrum geliyor' açıklamasını yaptı.

TÜRK PERSONEL FARKLI KITALARDA VAZGEçİLMEZ ELEMAN OLDU

Tesislerindeki Türk personel profilinin adeta kaliteli servis ve misafirperverlik anlayışı ile özdeşleştiğini, çeşitli kıtalardaki tatil köylerinin vazgeçilmez elemanları olduklarını ifade eden şžensoy, 'Türkiye'deki yaz turizm sezonu kapandıktan sonra yaklaşık 150 eleman kasım-nisan aylan arasında 6 ay süresince yurtdışındaki tesislerimize çalışmaya ve uluslararası tecrübe kazandırmaya gönderiyoruz. Tüm personelimizin formasyonları kendi bünyemizde çeşitli ülkelerde bulunan ClubMed Üniversitesi dediğimiz birimlerde verilir. 2010 yılında 150 Türk elemanımız, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Bahamalar, Fas, Tunus, Tayland, Endonezya, Maldivler, Malezya, Mısır ve Fransa gibi ülkelere çalışmak üzere dağıldı' şeklinde konuştu.

EKO TURİZMİ ÖNE çIKARDIK

Fuat şžensoy, ClubMed konseptini diğer kuruluşlardan ayıran en önemli değerlerin basında iletişim, servis ve misafirperverlik olduğunu belirterek, 'Bu sebeple tesisimizde çalışan uluslararası elemanlarımız yemeklerini misafirlerimizle birlikte alır, çalıştıkları ülkenin değerlerini, kültürlerini yemek boyunca aktarma fırsatı bulur' diye konuştu. Son 3 yılda tesislerinin içinde farklı yerleşim kategorileri yaratarak müşterilere daha çok seçenek ve farklı üst düzeyde hizmet anlayışı sunduklarını ifade eden şžensoy, bu hizmetleri verirken her zaman ön plana eko turizmi çıkardıklarını kaydetti. İstanbul Nişantaşı'ndaki ofislerinden dünyanın tüm turizm köselerine satış yaptıklarını kaydeden şžensoy, '2011 sezonuna umutla bakıyoruz. Türkiye sektörde elindeki eleman zenginliği ve servis kalitesi ile öncülüğü kimseye kaptırmayacak' dedi.
Duygu şžahin/DÜNYA


Geri Dön