03 / 05 / 2024

Coca-Cola 'nın 125. yılında binası sinema perdesi oldu!

Coca-Cola 'nın 125. yılında binası sinema perdesi oldu!

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO 'su Muhtar Kent, 125 yaşına basan şirkette yeni bir ‘perde ' açtı. Atlanta 'daki şirket merkezinde 26 katlı bir bina çepeçevre beyaz keten bezle kaplanarak dünyanın en büyük sinema perdesi kuruldu....  



Coca-Cola 'nın 125 'inci yıldönümü için düzenlenen etkinlikler çerçevesinde, bir dünya rekoruna imza atıldı. Atlanta 'daki şirket merkezinde 26 katlı bir bina çepeçevre beyaz keten bezle kaplanarak dünyanın en büyük sinema perdesi kuruldu. şžirket, perde üzerine yapılan projeksiyon görüntülerle bir ay boyunca müşterilerine teşekkür edecek.

Teşekkür kartı benzetmesi
‘Teşekkür kartı ' olarak adlandırdığı projeksiyonu başlatmadan önce, Coca-Cola 'nın tarihini anlatan bir konuşma yapan Muhtar Kent, 1886 yılında yola çıkan şirketin içecekle sınırlı kalmadığını, insanları birleştiren bir yapı kazandığını de söyledi. Projeksiyonu başlatmak için Coca-Cola şişesi şeklinde bir tokmağı 3 kez masaya vuran Kent, “Bu tokmak Coca-Cola 'nın 50 'nci, 75 'inci ve 100 'üncü yıl kutlamalarını başlatmak için kullanıldı. Ben de 125 'inci yıl kutlamalarını başlatıyorum. Önümüzdeki yıllar geçmiş yıllardan çok daha iyi olacak ” dedi.

Havacılardan izin istendi
Kent 'in konuşmasının ardından 122.8 metrelik bina üzerine sarılan beze, 4 ayrı cepheden görüntüler yansıtıldı. Toplam 19 bin 500 metrekarelik alana yansıtılan Coca-Cola görüntüleri, tek binada yer alan en büyük projeksiyon görüntü olarak rekor kırdı.  
Muhtar Kent, “Mayıs boyunca haftada 3 gün bu görüntüler yansıtılacak. Uçakların ışıktan etkilenmemesi için de ABD havacılık otoritesinden izin aldık. Projeyi çok genç bir ekip yarattı ” dedi.

Ünlü koleksiyoner de katıldı
45 projektörün kullanıldığı etkinlikte, eski Coca-Cola reklamlarından kesitler ile Facebook 'taki Coca-Cola hayranlarının resimleri de kullanıldı. Gecede Muhtar Kent 'in eşi Defne Kent konuklarla yakından ilgilendi. Dünyanın en büyük Coca-Cola ürünleri koleksiyonerlerinden İsviçreli Jean-Louis Foucqueteau da geceye katılarak Kent ile tanıştı.

Milliyet/SERKAN ARMAN


Geri Dön