Kent Haberleri

Çocuk başına 1.259 TL geri ödemesiz nakit para her ay verilecek! Aralık ayı SED yardım ödemeleri ne zaman yatacak?

Sosyal yardım ödemeleri kapsamında dar gelirli hanelere destek sağlayan bakanlık, şimdi de çocuklu ailelere 1.259 lira destek ödemesi yapıyor. Ödemeden yararlanan vatandaşlar," Aralık ayı SED yardım ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?" sorusuna cevap arıyor. İşte detaylar...

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

Bu kapsamda destek alanlar "Aralık ayı SED yardım ödemeleri yattı mı? SED yardım ödemeleri ne zaman yatacak?" sorularının yanıtları araştırılan konular arasında yer alıyor. Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardım ödemeleri için gelecek son dakika açıklamalar yakından merak ediliyor. Peki, Aralık ayı SED yardım ödemeleri hesaplara yattı mı? SED yardım ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

2022 SED YARDIMI NE KADAR?

SED kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 Türk Lirası destek ödemesi yapılıyor.

SED YARDIM ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Yardım ödemelerinin ödeneceği takvim henüz belli olmadı. Açıklama geldiği zaman haberimiz güncellenecektir. Geçtiğimiz ay ödemeler 19 Kasım 2022 tarihinde hesaplara geçmişti.

EKONOMİK DESTEK HİZMETİ NE ŞEKİLDE YAPILIR?

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak gerçekleştirilmektedir. Geçici ekonomik destek senede bir, en fazla 2 defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

SED YARDIMI KOŞULLARI NELER?

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler desteklenmektedir.

SED YARDIMI ÖDEMELERİ NE KADAR SÜREYLE HESAPLARA YATACAK?

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti ödemeleri maaş ödemesi değildir. Ailenin ekonomik şartlarınızı iyileştirme ve değiştirme çabalarını desteklemesi, çocuklarının bu süreçte zarar görmeden bakımı ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla geçici süre ile gerçekleştirilmektedir. Daha önce ekonomik destek verilmiş olması kişiye bir hak doğurmaz.

Benzin ve motorinde yeni zam iddiası buz kestirdi! BP, PO, Opet, Total, Shell 15 Aralık 2022 fiyat listesi

Gram altının 15 gün sonra ne kadar olacağı resmen açıklandı! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! Hemen bakın

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!