Kent Haberleri

Evde bakım maaşı yatan iller listesi açıklandı mı? Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Evde bakım maaşı araştırmaları enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından hızlandı. Peki Temmuz zammıyla 9.077 TL olan evde bakım maaşı ne zaman yatacak? 

Evde bakım maaşları yatan iller listesi, Temmuz ayının ortasına gelinmesiyle beraber en çok araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Evde bakım parası, her ay düzenli şekilde ihtiyaç sahibi kişilere veriliyor. 

Evde bakım maaşı ödemeleri şu an 7 bin 608,77 TL şeklinde hesaplara yatırılıyor. Temmuz 2024 memur zammının açıklanmasının ardından evde bakım parasında da artış oldu. 

Peki, zamlı evde bakım maaşları yatırıldı, ne zaman hesaplara geçecek? Zamlı evde bakım parası kaç TL? İşte evde bakım destek ödemesi ile ilgili merak edilenler...

EVDE BAKIM MAAŞI TEMMUZ ZAMMIYLA KAÇ TL OLDU? 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Zamlı evde bakım maaşı açıklanan memur zammının ardından kesinleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyonunu yüzde 1,64, yıllık enflasyonu da yüzde 71,60 şeklinde duyurdu. Buna göre, Ocak – haziran dönemi enflasyonu yüzde 24,73 oldu. 

Enflasyon rakamlarına göre, Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları yüzde 24,73 oranında; memur maaşları ve emekli memur aylıkları ise yüzde 19,31 oranında zamlanacak. 

Bu kapsamda evde bakım maaşı da 9 bin 77 Türk Lirası'na yükselmiş oldu. 

TEMMUZ ZAMLI EVDE BAKIM MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK? 

Evde bakım aylıkları her ayın 15'inden itibaren şehir şehir olacak şekilde hesaplara yatırılıyor. Evde bakım maaşı sorgulama işlemleri, hak sahipleri tarafından https://www.turkiye.gov.tr/ashb-engelli-evde-bakim-odeme-sorgu adresinden yapılabiliyor. 

Ayrıca, evde bakım parasını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ie alan vatandaşlar cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiyelerini sorgulayabiliyor. 

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından da maaşların yatıp yatmadığı öğrenilebiliyor. Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla giriş yaparak, Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama sayfasından ödeme durumlarını görebiliyor. 

Şişli, 72 katlı Taş Yapı kulelerine karşı ayaklandı!

Kira anlaşmazlığı kavgası müebbetle son buldu! 

Kirada yüzde 20 indirim istisnası. Ev sahipleri uymak zorunda