Kent Haberleri

Evde bakım parası yattı mı? 9 bin TL'lik maaş ne zaman yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller sorgulama!

Ağustos ayının ortalarına gelinmesiyle beraber "Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Peki evde bakım parası yattı mı? Ne kadar yatacak? İşte merak edilenler...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahibi birçok vatandaşa sosyal destek ödemesi yapılıyor. Bu sosyal destek ödemelerinden biri de evde bakım maaşı olarak biliniyor. 

Ağustos ayının ortalarına gelinmesiyle beraber "Evde bakım maaşı ne zaman yatacak?" sorusunun yanıtı merakla araştırılmaya başlandı. Evde bakım parası alan vatandaşlar, evde bakım maaşı yatan iller sorgulamasına başladı. 

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR? 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; evde bakım aylığı her ayın 15 ila 31'i arasında ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Evde bakım maaşı sorgulamaları iki şekilde yapılabiliyor. Bunlardan biri e-Devlet kapısı diğeri de kısa mesaj yolu. 

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından şifre ve T.C kimlik numaralarıyla, evde bakım maaşının yatıp yatmadığı öğrenilebiliyor. 

Aynı zamanda maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan vatandaşlar, BAKIYE yazıp, 4747'e SMS göndererek maaşlarının yatıp yatmadığını öğrenebiliyor. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından alınıyor. 

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR? AĞUSTOS ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK? 

SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam yapılmasından sonra evde bakım maaşı da yükseldi. 2024'ün ilk yarısında 7 bin 608 TL olarak ödenen evde bakım maaşı, geçtiğimiz Temmuz ayı itibarıyla 9 bin 77 Türk Lirası'na çıktı. 

Her ayın 15 ila 31'i arasında şehir şehir olacak şekilde hesaplara aktarılan evde bakım paralarının Ağustos ayı ödemelerine ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. 

Maaşlar şu an için hesaplara yatırılmadı. Ödemelerin bu hafta itibarıyla yapılması bekleniyor. 

EVDE BAKIM PARASI ŞARTLARI 2024 

Evde bakım maaşı alabilmek için; gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık bulunması ve ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu olması gerekiyor. 

Evde bakım parasında, hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölündükten sonra gelir şartının sağlanıp sağlanmadığı belirleniyor. Bu hesaba engelli kişi de dahil ediliyor. 

Tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Mağdur ev sahibinden yetkililere çağrı: TBK'yı düzenleyip, yavaş yargıyı hızlandırın! 

Emekli maaşınızı yükseltebilirsiniz! Resmen açıklandı: Hemen bu yeni yönteme bakın!