05 / 05 / 2024

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? 12 ay sürecek desteği kimler alacak?

Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? 12 ay sürecek desteği kimler alacak?

Çocuk Destek Bileşeni ödemleri, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere ödeniyor. Peki, çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? İşte 2022 Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili merak edilenler...



Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? 2022 Çocuk Bileşeni ödemleri ne kadar? 12 ay sürecek desteği kimler alacak?

KASIM AYI ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını açıkladı.

Bakan Yanık, yazılı açıklamasında, her an ihtiyaç sahibi vatandaşların yanlarında olduklarını kaydetti.

Aile odaklı sosyal yardım ve sosyal hizmet anlayışıyla politika üretmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Yanık, bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programının mevcut bütçesini 25 milyar TL'den 40 milyar TL'ye çıkardıklarını hatırlattı.

Programın kapsamını genişlettiklerini, destek programı süresince sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde yaşayan çocuklar için de ilave destek sağlayacaklarını aktaran Yanık,  "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ile hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceğiz. Bir, iki çocuklu hanelere 350 lira, üç çocuklu hanelere 450 lira, dört çocuklu hanelere 550 lira, beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız" dedi.

Bakan Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelere verilecek çocuk başına destekle hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini amaçladıklarını belirtti. Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirilen çocuk desteği ödemelerini de kasım itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını duyurdu.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURULARI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edilecek. E-devlet'teb yapıldığı gibi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) veya bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvuruda yapılabiliniyor.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMESİNE HANGİ VATANDAŞLAR BAŞVURABİLİR?

İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten faydalanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI ÖDEMESİ HANGİ TARİHLERDE YAPILIYOR?

Aile Destek Programı'nda 12 ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılacak.

Aile Destek Paketi'ne başvuran hemen banka hesabına baksın! Bakanlık 1250 TL yatırmış olabilir!

Evde bakım parasında son dakika müjdesi! Paralar il il hesaplara yatıyor! Hemen kontrol edin!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Her şey sil baştan değişti! 21 Kasım 2022 altın fiyatları 


Geri Dön