05 / 05 / 2024

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT'den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın!

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT'den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın!

Çocuk Destek Bileşeni, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınmıştı. e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara çocuk yardımı yapılıyor. Peki çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı?



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin gerçekleştirdiği açıklaamasında, Çocuk destek bileşeni çerçevesinde, 2.4 milyon hane için 1 milyon TL ve Aile Desteği Bileşeni çerçevesinde 3.3 milyar TL olacak şekilde destek ödemesi yapılacağının altını çizdi. Bakan Yanık, toplam destek tutarını 3.3 milyon hane için 4.3 milyar lira olarak belirtti. 

"Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2022 Temmuz-2023 Şubat döneminde 3,5 milyon haneye toplam 21,7 milyar lira destek sağlamış olacağız" şeklinde konuşan Bakan Yanık, aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar TL ödemenin yapılacağını vurguladı. 

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın!

ÇOCUK YARDIMI MART 2023 KAÇ LİRA? 

“Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerdeki çocuk sayısı dikkate alınarak aylık 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda ödeme gerçekleştiriliyor. 

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapılıp yapılmadığı anne ve babalar tarafından merak ediliyor. Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? İşte yapılan desteğin tutarları...

Çocuk destek bileşeni ödeme tutarları şöyle:

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı? Başvuran PTT'den hemen alabiliyor! Anne babalar şimdi bakın


Geri Dön