Kent Haberleri

Çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı? 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan hemen baksın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için sağlanan çocuk yardımı sık sık araştırılıyor. Peki çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı?  Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili son dakika gelişmeleri anne ve babalar tarafından merakla sık sık araştırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Çocuk Destek Bileşeni ile dar gelirli aileler için çocuk yardımı yapılıyor. 

Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili son dakika gelişmeleri anne ve babalar tarafından merakla sık sık araştırılıyor. 

Aile Destek Paketinin kapsamına dahil edilen çocuk yardımı ile çocuklu aileler için 350 lira ile 650 lira arasıda değişiklik gösteren rakamlarda destek ödemesi gerçekleştiriliyor. 

Çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı? 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan hemen baksın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan'Çocuk Destek Bileşeni' ile ilgili ayrıntılar tek tek açıklandı. 

Binlerce anne baba, 'Nisan ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?, Çocuk desteği hesaplara yattı mı Nisan?' sorularının yanıtlarını arama motorlarında sık sık araştırıyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında, sosyal desteklerden yararlanan ailelerdeki çocuklar için ek destek ödendiğini dile getirdi.

Aile desteği kapsamında Mart 2023 ödemeleri ile ilgili gelişmeler peş peşe açıklandı. Bu kapsamda Bakanlıktan gelen açıklamada, "Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,4 milyon hane için 1 milyar TL ve Aile Desteği Bileşeni çerçevesinde 3,3 milyar lira olacak şekilde toplam 3,3 milyon hanemize 4,3 milyar TL tutarında destek ödemesi yapacağız" denildi ve çocuk yardımı ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar Türk Lirası destek ödeneceği ifade edildi. 

Çocuk destek ödemesi Nisan 2023 hesaplara yattı mı? 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olan hemen baksın! 

Bakan Derya Yanık ise, çocuk yardımı kapsamındaki açıklamasında "1-2 çocuklu ailelere aylık 350 Türk Lirası, üç çocuklu ailelere aylık 450 Türk Lirası, dört çocuklu ailelere aylık 450 Türk Lirası, beş ve daha fazla sayıda çocuğu olan ailelere ise aylık 650 Türk Lirası tutarında ilave destek sağlayacağız" diye konuşmuştu. 

ÇOCUK YARDIMI BU AY NE KADAR? ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ KAÇ TL NİSAN 2023?

“Çocuk Destek Bileşeni” desteği kapsamında, hanelerdeki çocuk sayısına göre, 350 TL ile 650 TL arasında değişiklik gösteren rakamlarda yardım hesaplara yatıyor. 

Anne ve babalar çocuk yardımına Nisan zammı gelip gelmediğini merakla sık sık araştırıyor. Çocuk destek bileşeni Nisan ödemesi tarihleri ve zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir resmi açıklama henüz gelmedi. 

Güncel “Çocuk Destek Bileşeni” desteği ödeme rakamları şu şekilde: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Bu rakamları görenlerin ağzı açık kaldı! 10 Nisan 2023 altın fiyatları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir!