Kent Haberleri

Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Devlet tarafından çocuklu ailelere destek sağlanıyor. Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için sosyal yardım ödemeleri yapılıyor

Aile Destek Programı'ndan faydalanan binlerce ihtiyaç sahibi vatandaş, 2023 Mart ayı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihileri merak ediyordu. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Çocuk Destek Bileşeni de geçtiğimiz zamanlarda bu programın kapsamına dahil edilmişti. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde heyecanla beklenen Mart ayına ilişkin ödemelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında Çocuk Desteği Bileşeni çerçevesinde 2,4 milyon hane için 1 milyar Türk Lirası ödeme gerçekleştirileceğini resmen duyurdu. 

Bunun yanı sıra, Bakan Derya Yanık, Aile Desteği Bileşeni çerçevesinde de 3.3 milyar Türk Lirası olacak şekilde ödeme yapılacağını dile getirdi. 

Bu şekilde toplamda 3,3 milyon hane için 4,3 milyar Türk Lirası tutarında destek ödemesi gerçekleştirileceği belirlendi. 

Bakan Yanık, destek ödemelerine ilişkin gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2022 Temmuz-2023 Şubat döneminde 3,5 milyon haneye toplam 21,7 milyar lira destek sağlamış olacağız" dedi ve aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar TL'lik ödeme yapılacağını da aktardı. 

Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU ŞARTLARI 2023

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak isteyenlerden, hanede kişi başına düşen aylık gelir tutarının, net asgari ücretin 1/3’ünden yani, 1.833,45 TL'den daha düşük olması şartı aranıyor. 

Çocuk destek bileşeni ödemelerinden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen dar gelirli anne ve babalar yararlanabiliyor. Başka bir destek programına da kayıtlı olan vatandaşlar, koşulsuz şekilde Çocuk Destek Bileşeni ödemesi alabiliyor.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ZAMLANDI MI? ÇOCUK YARDIMI KAÇ TL 2023?

Çocuk destek bileşeni ödemelerinden yararlanan binlerce aile, ödeme tutarına zam gelip gelmediğini de merakla sık sık araştırıyor. Peki Mart 2023 çocuk desteği ödemesi kaç TL? İşte o rakamlar...

Çocuk destek bileşeni ödemeleri şu şekilde açıklandı:

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

 

Akaryakıtta son dakika! Benzin, motorin, LPG'ye indirim geliyor mu? BP, Opet, PO 13 Mart 2023 fiyat listesi

Ete gelen zamlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorluyor! Et Üreticileri Başkanı’ndan çok tartışılacak açıklama!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olacak mı? Konuya ilişkin peş peşe açıklamalar geldi! İşte son durum!