Kent Haberleri

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Çocuk yardımına zam yapılıp yapılmadığı merakla araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sosyal destek kapsamına alınan çocuk yardımı ile e-Devlet'ten başvuru yapan anne babalara destek ödeniyor. Aile Destek Programı'ndan yararlanan binlerce anne baba Mart ayı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını araştırıyor

'Çocuk Destek Bileşeni' çerçevesinde yapılan yardımlar anne babaların merak ettiği konular arasında ilk sıralarda yer alıyor. Aile Destek Programı'ndan yararlanan binlerce anne baba Mart ayı ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığını araştırıyor. 

Bakanlık tarafından, Aile Destek Programı çerçevesinde ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için sosyal destek ödemesi veriliyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerine ilişkin geçtiğimiz haftalarda bir açıklama yaptı. Derya Yanık'ın bu açıklamasından sonra, 'Çocuk destek bileşenine Mart zammı yapıldı mı?, Çocuk yardımı ne kadar 2023?' sorularının yanıtları merakla araştırılıyor. 

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, Çocuk destek bileşeni kapsamında,  2.4 milyon hane için 1 milyon lira ve Aile Desteği Bileşeni çerçevesinde 3.3 milyar lira olmak üzere, sosyal destek ödemesi yapılacağına vurgu yaptı. Bakan Yanık, toplam destek tutarını 3.3 milyon hane için 4.3 milyar Türk Lirası olarak açıkladı. 

Açıklamasında "Türkiye Aile Destek Programı kapsamında 2022 Temmuz-2023 Şubat döneminde 3,5 milyon haneye toplam 21,7 milyar lira destek sağlamış olacağız" ifadelerine yer veren Derya Yanık, aynı dönemde Çocuk Desteği Bileşeni ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira ödeme gerçekleştirileceğini belirtti. 

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ KAÇ LİRA OLDU? 

“Çocuk Destek Bileşeni” çerçevesinde, hanelerdeki çocuk sayısı göz önüne alınarak, aylık 350 lira ile 650 lira arasında değişen tutarlarda destek ödemeleri yapılıyor. 

Çocuk destek bileşenine Mart zammı uygulanıp uygulanmadığı anne ve babalar tarafından merakla araştırılıyor. Çocuk yardımına Mart zammı geldi mi? İşte son dakika rakamlar... 

Çocuk destek bileşeni ödemeleri şu şekilde: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Anne ve babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve fazla çocuğu olanlar PTT'den anında alabiliyor! Çocuk yardımına zam geldi mi?

ÇOCUK YARDIMI 2023 BAŞVURU 

Çocuk destek bileşeni kapsamında başvuru yapmak isteyenlerin, e-Devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla taleplerini iletmesi gerekiyor. 

Aile Destek Programı çerçevesinde 12 ay süreyle düzenli şekilde ödemeler hesaplara yatırılıyor. 

Çocuk destek bileşeni ödemelerinden ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen anne babalar faydalanabiliyor. 

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin, hanede kişi başına düşen aylık gelirinin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL'den daha düşük olması şartı aranıyor. 

Halihazırda başka bir sosyal yarımdan faydalanan vatandaşlar, çocuk desteği de alabiliyor. 

Emeklilik başvurusu yapanlar hemen bakın! Emeklilik başvurunuz onaylandı mı? Evrak tabi için bunları yapın! 

SSK, Bağ-kur ve Emekli sandığı emeklileri 2 bin TL'lik ikramiyelerine kavuşuyor! Tarih belli oldu!

Memur ve memur emeklisine ek zam yapılacak mı? Memur maaşları artacak mı? Memurlar hemen bakın!