Kent Haberleri

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca dar gelirli haneler için sağlanan çocuk yardımı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Yanık, dün peş peşe açıkladı.   Anne ve babalar Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırırken; dün konuya ilişkin bir açıklama geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, dar gelirli ailelere çocuk yardımı sağlanıyor. 

Anne ve babalar Çocuk Destek Bileşeni ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırırken; dün konuya ilişkin bir açıklama geldi. 

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

 

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dün gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, Türkiye Aile Destek Programı 2023 Mart ayı ödemelerinin başladığına dikkat çekti. 

Bakan Derya Yanık, konu ile ilgili  yaptığı açıklamasında "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizde bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız" ifadelerine yer vererek, detayları da paylaştı. 

Bakan Yanık, Türkiye Aile Destek Programının başlangıcı olan Temmuz 2022'den Mart dönemine kadar 26,1 milyar TL’yi aşan destek sağlandığının altını çizdi 

Yanık, açıklamasında "Hali hazırda Çocuk Desteği kapsamında 2,5 milyon hane olmak üzere Türkiye Aile Destek Programı’ndan toplam 3,4 milyon hanemiz yararlanıyor" ifadelerini kullandı. 

Hanelerin gelirlerine göre aylık 850 TL - 1.250  lira aralığında ödeme yapıldığının altını çizen Bakan Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ay 3,4 milyar TL aile desteği ve 1 milyar TL çocuk desteği olmak üzere toplam 4,4 milyar TL ödeme yapacağız" dedi ve destek verilen çocuk sayısının 6 milyona ulaştığını belirtti. 

Anne babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlar PTT'den anında alıyor! Çocuk desteğinde Nisan 2023 müjdesi!

ÇOCUK YARDIMI NİSAN 2023 KAÇ TL? ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİNE ZAM GELDİ Mİ? 

Son dakika “Çocuk Destek Bileşeni” desteği ödeme tutarları şöyle: 

Hanedeki Çocuk Sayısı

Aylık Destek Tutarı (TL)

1-2 çocuklu hanelere

350

3 çocuklu hanelere

450

4 çocuklu hanelere

550

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere 

650

Çocuk Destek Bileşeni başvurularının nasıl yapılacağı da merak konusu oldu. Çocuk yardımından faydalanmak isteyen aileler, e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla Çocuk Destek Bileşeni için başvuru yapabiliyor.

Benzin, motorin, LPG'de son dakika Nisan şoku! Akaryakıt fiyatları bugün kaç TL? Yeni zam ya da indirim var mı?

Ev kiralarında azami yüzde 25 zam uygulaması temmuzda bitiyor! Peki sonra ne olacak?

Ayçiçek yağında çıldırtan indirim! Bu fiyat kaçmaz!.. Yetişen alır