18 / 05 / 2024

Çocuk parası kimlere verilecek? Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak?

Çocuk parası kimlere verilecek? Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak?

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ihtiyaç sahibi hanelere veriliyor. Peki, Çocuk Destek Bileşeni nedir? 2022 Çocuk desteği parası ne kadar?  Çocuk parası ne zaman yatacak? İşte ayrıntılar...



Çocuk parası kimlere verilecek? Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parası ne zaman yatacak?

ÇOCUK DESTEK PARASI NE DEMEK?

Çocuk Destek Bileşeni parası, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen bir destek programıdır. Bu yardımdan başvuran ve kabul edilen tüm haneler faydalanabilir.

ÇOCUK YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dail edilen Çocuk Desteği Bileşeni hanelerde bulunan çocuk sayısına göre aylık 350-650 Türk Lirası aralığında destek veriliyor. Konuya dair konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Desteğimiz kapsamında 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira ve 5 ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 lira ödeme yapacağız" diye kaydetti.

ÇOCUK DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Çocuk desteği başvuruları, e-Devlet aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti'den erişim sağlanabilir.

Söz konusu başvurular, e-Devlet'ten yapılabileceği gibi doğrudan başvuru yaşadığı ilde yer aldığı ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapabilir.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİNİN TARİHİ AÇIKLANDI MI?

Sosyal desteklerden yararlanan hanelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini hedeflediklerini kaydeden Bakan Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı" kapsamına alınan çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını söyledi. Fakat destek ödemelerinin yapılacağı net tarih henüz açıklanmadı.

e-Devlet'ten başvuran PTT'den 2 bin 500 TL alacak! Elinizi çabuk tutun...

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zamlı oranları tek tek hesaplandı! 2023 zamlı maaşlar ne kadar olacak?

TOKİ kura çekiliş tarihleri belli oldu! İller peş peşe açıklandı! TOKİ 2022 il il kura çekiliş takvimi...


Geri Dön