Teknoloji

Çocuk verileri tehlikede! Instagram’a rekor ceza kesildi!

En popüler sosyal medya uygulamalarının başında gelen Instagram çocuk verilerini tehlikeye mi atıyor? İrlanda'da kesilen 405 milyon euro para cezası, iletişim verilerini ele alıyor. Olay İrlanda'da gerçekleşti

Birçok insanının büyük bir vakit harcadığı, günümüz sosyal medya uygulamalarının arasında en çok kullanılan uygulamaların başında gelen Instagram'a kesilen ceza olay oldu. Olay İrlanda'da gerçekleşti. 

Popüler sosyal medya platformu Instagram’a çocukların verilerini koruyamadığı gerekçesiyle kesilen ceza sonrası tartışmalar başladı. İrlanda veri düzenleyicisi Instagram’a rekor bir ceza keserek, 405 milyon euro ödemesine hükmetti. Düzenleyici, Instagram’da yer alan bir işletme hesabı özelliğinin, çocuk verilerini açığa çıkardığını belirtti.

Instagram çocuk verilerini koruyamadığı iddiası!

İrlanda Veri Koruma Komisyonu tarafından geçtiğimiz seneden beri devam eden bir Instagram soruşturmasında nihayet sonuca varıldı. Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’ni ihlal eden sosyal medya platformunun, çocuk verilerini koruyamadığı kararına hükmedildi.

İrlanda'da 18 yaş altı kişilerin bilgilerinin gizli tutulması zorunlu

İrlanda’da yapılan soruşturmaya göre, profilini işletme hesabına geçiren 13-17 yaş grubundaki çocukların iletişim verileri açığa çıkıyor. Bu veriler arasında ise kullanıcıların telefon numarası, e-postası ve adresi yer alıyor. Fakat Genel Veri Koruma Yönetmeliği, 18 yaş altı kullanıcıların bilgilerinin gizli tutulmasını zorunlu kılıyor. 

 

Çocuk verilerini  koruyamadığı gerekçesiyle Instagram’a 405 milyon euro ceza!

Reuters’a  açıklamalarda bulunan İrlanda’nın Veri Koruma Komisyonu sözcüsü, “Resmi kararımızı geçtiğimiz Cuma günü neticelendirdik ve Instagram için 405 milyon euroluk bir para cezası verilmesine karar verdik” ifadelerini kullandı.

Instagram: İddialar doğru değil!

Instagram sözcüsü ise yaptığı açıklamada bu açığın yaklaşık bir sene önce kapatıldığını ve 13-17 yaş arasındaki kullanıcıların bilgilerinin ortaya çıktığı iddiasının doğru olmadığını belirtti. 

Ek güvenlik önemleri alındı!

Çocukların bilgilerini gizli tutmak için ek güvenlik önlemleri aldıklarını söyleyen sosyal medya platformunun sözcüsü, "bu özellikler arasında Instagram hesabı oluşturan bir çocuğun hesabının otomatik olarak kilitlenmesi de bulunuyor" diye konuştu. 

Verilen cezaya itiraz etmeye hazırlanıyorlar!

Yeni kararı gözden geçirdiklerini anlatan Instagram sözcüsü, para cezasına itiraz edebileceklerini açıkladı.

Yeni Opel Astra Türkiye'de satışa çıktı! İşte fiyatı ve özellikleri..

İşte Honor 70 özellikleri ve fiyatı...

Yok artık! FIFA 23 yanlışlıkla bir ay önceden erişime sunuldu!