Teknoloji

Kapatılan Instagram hesabı nasıl geri alınır?

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Instagram’a giriş yapmak isteyen kişiler bazı durumlarda “hesabın kapatıldı” ikazıyla karşılaşabiliyorlar. İşte kapatılan hesabı geri alabilmek için atılması gereken adımlar

Bu uyarının ardından hesabını kurtartmak isteyen kullanıcılar, “Instgram hesabım kapatıldı, nasıl geri alabilirim?” sorusuna cevap arıyor. İşte kapatılan hesabı geri alabilmek için atılması gereken adımlar...

Dünya çapında milyonlarca aktif kullanıcısı olan, en popüler sosyal medya platformu olarak kabul edilen Instagram hesabınıza bir gün ulaşamama düşüncesi bile bir çok kişinin korkulu rüyası olabilir. Topluluk kurallarını ihlal eden kullanıcıların hesapları telif, kopya içerik, taciz ve rahatsızlık, çıplaklık ve tehdit dili gibi sebeplerle dönem dönem kapatılabiliyor. Ya da hesaba birden fazla kez yanlış giriş yapılınca hesap askıya alınabiliyor. Yine benzer şekilde hesaba farklı bir cihazdan giriş yapıldığında onay verilmezse Instagram hesabı korumak adına askıya alabiliyor. Peki, bu gibi durumlarda ne yapmak gerekiyor?

INSTAGRAM HESABIM KAPATILDI, NASIL GERİ ALABİLİRİM?

Eğer telif içerik ya da kopya hesaplar nedeniyle Instagram hesabınız kapatıldıysa bu konuda Instagram telif sahibinin haklarını korumaya alıyor. Bu sebeple öncelikle hesabınızın hangi nedenden kapatıldığını öğrenerek ve ilgili yanlışlığı ortadan kaldırmanız gerekiyor.

İNCELEME TALEBİNDE BULUNUN!

Hesabınızın neden kapatıldığına dair bir fikriniz yoksa Instagram’a inceleme isteğinde bulunmalısınız. İlgili formu doldurarak hesabının kapatılma gerekçesini öğrendikten sonra açılması yönünde yeni bir talepte bulunabilirsiniz. Formu yolladıktan kısa bir süre sonra Instagram size hesabın kapatılma nedeniyle ilgili açıklama yapabileceği gibi hesabın açılıp açılmayacağı yönünde bilgilendirmede de bulunabilir.

Formda nüfus cüzdanınızda yazan adınız soyadınız, e posta adresiniz, Instagram kullanıcı adınız ve cep telefonu numaranız gibi bilgiler sizden istenecektir. Formu eksiksiz doldurmanız gerekmektedir aksi halde inceleme hesabı kurtarma talebiniz yerine getirilmeyebilir. 

HESAPLARIN AÇILMASI SÜRESİ NEDİR?

Hesabınız ilk önce geçici olarak kapanır. Bu kapanmada size robot olmadığınıza dair bir test uygulanır. Telefon numaranızı girip, gelen şifre ile hesabınızı 30 gün içerisinde tekrar kullanıma açabilirsiniz. Fakat diğer taraftan tamamen kapatılan hesaplar için bir süre vermek imkansızdır. Hesabınız 30 gün içerisinde açılabilir, 60 gün içerisinde. Ne kadar fazla bilgi verirseniz ve kendinizi doğrularsanız, o kadar kısa süre içerisinde hesabınız kurtarılacaktır.

Gözler yeni zamda: 7500 TL detayı! Asgari ücret için 3 formül!

Yok böyle şartlar! Maaşları 30-50 bin TL arasında değişiyor!

Doğalgaz desteğinin ayrıntıları ortaya çıktı