Teknoloji

Instagram düğmeye bastı! Türkiye'de kullanıma sunuldu!

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Aile Merkezi özelliğini Türkiye'de kullanıma açtığını açıkladı.Peki bu özellik nasıl aktif edilecek? İşte tüm detaylar

Bu sayede ebeveynler çocuklarının Instagram hesaplarını uzaktan takip edebilecekler. Peki bu özellik nasıl aktif edilecek? İşte tüm detaylar....

TikTok'la birlikte dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olabilmek için büyük bir rekabet içine giren Instagram geliştirdiği yeni özelliklerle rakiplerinden bir adım öne geçmeye çalışıyor. Bu kapsamda Instagram, geçtiğimiz Mart ayında Amerika'da "Aile Merkezi" özelliğini kullanıma sunmuştu. Aile Merkezi özelliği, Amerika'nın ardından Türkiye'de de kullanıma açıldı.. Şu anlık yalnızca bazı kullanıcılar için aktif olan bu özellik, yakın zamanda herkes tarafından kullanılmaya başlanacak. 

Çocuğun onay vermesi gerekiyor!

Aile Merkezi özelliği sayesinde ebeveynler kendi hesapları üzerinden, 18 yaşının altındaki çocuklarının Instagram hesaplarını kontrol edebilecek. Çocuğun Instagram’ı ne kadar süre kullandığını, kimi takip ettiğini, kimlerin takip ettiğini ve hangi hesapları izlediğini aileler görebilecekler. Ayrıca çocuğun Instagram kullanımına uzaktan sınırlandırma da koyabilecekler. Bu sayede çocuk için sağlıklı ve güvenli bir ortam sağlanabilecek. Ebeveynlerin “Aile Merkezi” özelliğini kullanılabilmesi için çocuklarına onay daveti yollamaları gerekiyor. Gelen onay daveti üzerine ebeveynlerin çocuklarının Instagram hesaplarını kontrol altına alabiliyor.

Sosyal medya çocuklar için güvenli mi?

Sosyal medya kullanımı günden günden artarken bu platformların çocuklar açısından güvenilir olup olmadığı da dünyada tartışılmaya devam ediyor. Instagram da Aile Merkezi özelliği ile güvenlik açısından kafada oluşan soruları bir nebze de olsa gidermeye çalışıyor. Bu özellik sayesinden aileler çocuklarının sosyal medya kullanımlarını kontrol ederek güvenliği kendileri sağlayabiliyor. Buradaki kritik detay ailelerin bu özelliği kullanabilmeleri için çocuklarından da onay almaları gerekiyor. Bakalım bu özellik Instagram'ı çocuklar için daha güvenli bir hale getirebilecek mi?


Aile Merkezi uygulaması nasıl aktif hale gelir?

- Telefonunuzdaki uygulamada sağ alttaki profil resminizin bulunduğu simgeye dokunun.
- Sağ üst köşedeki üç çizgiye basın.
- Ayarlar'a girin.
- Açılan menüden Gözetim seçeneğine tıklayın.
- Karşınıza çıkacak bilgilendirme mesajlarından sonra Aile Merkezi özelliğine erişim sağlayabileceksiniz.

Google Pixel 7’nin fiyatı belli oldu! Şaşırtan detay! 24 Eylül 2022 fiyat listesi...
Lenovo çıldırdı! Fiyatı 800 TL’lik kablosuz kulaklığın fiyatı 240 TL’ye indi! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi

FIFA 23’ün çıkış tarihi ve fiyatı belli oldu! İşte 22 Eylül 2022 fiyat listesi...