05 / 05 / 2024

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Çocuk destek bileşenine nasıl başvurulur? 



Bakanlık tarafından, çocuğu olan dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için kolayca çocuk yardımı alabilme imkanı sunuluyor. Çocuk destek bileşeninden faydalanmak isteyen aileler için ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

Binlerce aile, 'Mart ayı aile destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak?, Çocuk yardımı hesaplara yatırıldı mı?' sorularının yanıtlarını sık sık araştırıyor. 

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen son dakika açıklamasında, aile desteği kapsamında yapılacak ödemeler tek tek duyuruldu. 

Bakanlıktan konu ile ilgili gelen açıklamada "Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,4 milyon hane için 1 milyar lira ve Aile Desteği Bileşeni kapsamında 3,3 milyar lira olacak şekild toplam 3,3 milyon hanemize 4,3 milyar lira tutarında destek ödemesi yapacağız" ifadelerine yer verilerek, çocuk yardımı ile toplam 6,3 milyon çocuk için 4,6 milyar lira ödeme yapılacağı da belirtildi. 

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın


Geri Dön