Kent Haberleri

Çocuk parası ne kadar? Çocuk desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları neler?

Çocuk destek parasının hesaplara ne zaman yatırılacağı gündemde merak uyandırmaya devam ediyor. Peki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan 2022 çocuk desteği ödemeleri ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar...Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk desteği ödemelerine ilişkin detaylar açıklandı

Çocuk parası (Çocuk Destek Bileşeni), Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki hanelere veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen çocuk desteği ödemelerine ilişkin detaylar açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı açıklamalar kapsamında, çocuk parası yardım ödemelerinin miktarı belli oldu. Bu gelişmelerden sonra çocuk yardım paketi detayları merak konusu oldu. 

 

Çocuk parası kasım ayı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Çocuklu anne babalar yardımlara yönelik detaylarını ilgiyle takip ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan da çocuk desteği Kasım ayı ödemelerine yönelik açıklama geldi. Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programına dahil ettikleri çocuk yardımı ödemelerine yönelik açıklamalarda bulundu. Peki, Çocuk desteği parası ne kadar? Çocuk parası şartları neler? 2022 Çocuk desteği parası ne zaman yatacak? İşte 2022 çocuk desteği başvuru şartları ve ayrıntıları...

 

ÇOÇUK DESTEĞİ PAKETİ NE DEMEK?

Çocuk parası, dar gelirli hanelerin çocuklarına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bir destek programıdır. Bu yardımdan tüm anneler yararlanabilir.

ÇOCUK YARDIMI NE KADAR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bulunan çocuk desteği ile ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini ifade eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Desteğimiz kapsamında bir,iki çocuklu hanelere 350 Türk Lirası, üç çocuklu hanelere 450 Türk Lirası, dört çocuklu hanelere 550 Türk Lirası ve beş ve üzeri sayıda çocuk bulunan hanelere 650 Türk Lirası ödeme yapacağız" diye belirtti.

ÇOCUK DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

Çocuk Destek Bileşeni başvuruları, e-Devlet'ten yapılabilir. Başvuru ekranına e-Devlet sitesinden 'http://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti' üzerinden erişim sağlanabilirsiniz.

Çocuk Destek Bileşeni başvuruları, e-Devlet'ten yapılabileceği gibi doğrudan yerleşim alanınızdaki ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da yapabilirsiniz.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal desteklerden yararlanan hanelere verilecek çocuk başına destekle, hem çocuklu hanelerin hem de çocuklar üzerinden oluşacak giderlerin desteklenmesini hedeflediklerini ifade eden Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına dahil edilen çocuk desteği ödemelerinin kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. Fakat destek ödemelerinin yapılacağı net tarih belli olmadı.

e-Devlet'ten başvurana 1250 TL verilecek! Aile Destek Programı kasım ayı ödemeleri o tarihte hesaplara yatacak!

Binlerce kişinin Ocak zammı bir bir hesaplandı! 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zammına hemen bakın!

Cebinde sadece 1 doları bile olanlar hemen baksın! Dolar yolun sonuna mı geldi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama geldi