Ekonomi

''Çok büyük bir dolar şokuna hazır olun'' diyen Atilla Yeşilada çok sert uyardı

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada  dolarda çok büyük şok yaşanacak diyerek yatırımcıları uyardı... Dolar almak isteyenler ve yatırımcılar dolar/TL kurunun ne olacağını merak ederken Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çok sert uyarı geldi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakın takip ediliyor. Dolar almak isteyenler ve yatırımcılar dolar/TL kurunun ne olacağını merak ederken Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan çok sert uyarı geldi. Yeşil ada ''çok büyük bir dolar şokuna hazır olun'' diyerek yatırımcıları uyardı.

DOLAR YÜKSELİŞE GEÇTİ

Piyasalarda son dakika gelişmeleri yaşanıyor.Geçtiğimiz hafta Fed Başkanı Jerome Powell'ın şahin tonda açıklamalarından sonra dolar kuru yükselişe geçti.

Pazartesi günü ise dolar endeksinin 100 dolar seviyesini aşması ile dolar kuru diğer para birimleri karşısında değer kazandı. Dolar kuru gelişmiş ülke para birimleri karşısında yükselişe geçti.

Bugün ise Merkez Bankası tarafından bir doalr hamlesi geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını değişiştirme kararı aldı. 

 

Merkez Bankası tarafından alınan karara göre, döviz hesabından TL hesabına dönüşüm için belirlenen oranı tutturamayan bankaların, ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü yülseltildi.

Daha önce bireysel hesapları içeren dövizden Türk Lirası'na dönüşümde belli oranı yakalama şartına, tüzel kişi ve şirket hesapları da eklendi. Bu durum karşısında hırçınlaşan dolar hızla yükselmeye devam ediyor.

Peki dolar ne olacak? Dolar kuru ne kadar olacak? Dolar ne zaman kadar yükselecek? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada büyük bir doalr şokunun yaşanacağını şu kelimelerle ifade etti.
 


 

DOLAR ŞOKU YAŞANACAK

Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada büyük bir dolar şoku yaşanacağını söyledi ve uyardı.

Türkiye ekonomisini değerlendiren Yeşilada, Türkiye'nin ABD tarafından büyük yaptırımlara maruz kalabileceğini söyledi. Türkiye ekonomisinde büyük kırılmaların olacağına dikakt çeken Yeşilada bu gerçek olursa ''çok büyük bir dolar şoku yaşanır'' dedi.

 

 

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR?

Dolar kuru bugün Merkez Bankası tarafından gelen son dakika hamlesinden sonra yükselişe geçti. Dolar kuru alış fiyatı 18,21 TL, satış fiyatı ise 18,22 TL seviyesinde işlem görüyor.

''Sakın altın olarak borçlanmayın'' diyen İslam Memiş son kez uyardı! Herkes bilsin! Altın ve dolar böyle olacak

Dolar 70 lira! Bu haber okunmadan dolar alınıp satılmaz! Kemerlerinizi bağlayın

Freni patlayan dolar uçuşa geçti! Elinde 1 doları bile olan yaşadı! Hemen dolara bakın