03 / 05 / 2024

Çok fazla inşaat kentin değerini düşürür!

Çok fazla inşaat kentin değerini düşürür!

Hürriyet Gazetesi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Kendisi de bir inşaat mühendisi olan Nuhoğlu, Kadıköy'deki dönüşümü anlattı. 



Kendisi de bir inşaat mühendisi olan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Hürriyet Gazetesi'ne Kadıköy'deki kentsel dönüşümü anlattı. Nuhoğlu, ilçedeki en büyük sorunun inşaat olduğunu söyledi. 

 

1-) Kadıköy neden son dönemde bu kadar popüler?

Buradaki yaşam konforu İstanbul'daki tüm ilçelerden iyi. Yürüyüş alanları, çarşı, kültür merkezleri, parklar...  Kadıköy, sahi şeridi en uzun ilçe. Bir de burada insansların birbiriyle diyalogları çok sağlıklı. Çfke yok, şiddet yok. Başka ilçelerden Kadıköy'ğ ziyarete gelen çok.

 

2-) Kimler geliyor?

Her yaştan, her kesimden gelenler var. Geçen gün Kalamış Parkı'nda bir grup Zeytinburnu'nda yaşayan öğrenci vardı, onlarla konuştuk, ''Seviyoruz burayı'' dediler. Başka belediyelerin başkanları da burada yemek yiyor, yürüyüş yapıyor. 

 

3-) Sizce Kadıköy'ün en büyük sorunu ne?

İnşaat. Çok gütültülü, tozlu. Müteahhiitler hükümetteb destek alıyor. Bizi yok sayıyor. Kadıköy'de nüfus 500 bine yakın. İnşaatlar bitince belki 700 bin olacak. İhtikyaçları nasıl karşılayacağız? Ayrıca kentin değerini belirleyen yeşil alanlardır. Çok falz inşaat yaptığınızda kentin değerini düşürürsünüz. 

 

Aykurt Nuhoğlu kimdir?

 

Hürriyet 


Geri Dön