02 / 05 / 2024

Çolakoğlu Grubu finansal kiralama şirketini sattı!

Çolakoğlu Grubu finansal kiralama şirketini sattı!

Çolakoğlu Grubu payını düşürmemek için finansal kiralama şirketini ortağına sattı



TEB Leasing tamamı BNP'nin olan Fortis Leasing'e 113 milyon liraya satıldı. Böylece Fortis ile birleşme çalışmalarını yürüten TEB'in yüzde 50 ortağı Çolakoğlu Grubu, oluşacak yeni bankadaki payının artırabilecek

Tamamı BNP Paribas'm olan Fortis'i yine yüzde 50'si BNP'nin olan TEB'le birleştirecek olan Çolakoğlu grubu payını düşürmemek için finansal kiralama şirketini ortağına sattı. Çolakoğlu Grubu yüzde 50'şer ortak olduğu Türk Ekonomi Bankası'nm tamamına sahip olduğu TEB Finansal Kiralama'nın yüzde 90'mı 113 milyon liraya tamamı BNP'nin olan Fortis Finansal Kiralama'ya satma kararı aldığını açıkladı. Açıklamada satıştan gelecek paranın birleşme işlemlerinde kullanılacağı belirtilerek "Satıştan elde edilecek olan kaynak, birleşme sürecinde ortaklık yapısı yapılandırmalarında kullanılacaktır. Şirketin sermaye yapısını güçlendirmek amacıyla kullanılacaktır" denildi. Satış ile birlikte Çolakoğlu Grubu yaklaşık 51.1 milyon lira gelir elde edecek.
TEB'den yapılan varlık satışı
 
açıklamasında "TEB Finansal Kiralama A.Ş. sermayesini temsil eden hisselerin yüzde 90'ınm 113 milyon 345 bin lira bedel karşılığında Fortis Finansal Kiralama A.Ş.'ye devredilmesi konusunda 12 Temmuz 2010 tarihli bir Hisse Satış Sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

TAB MALİ'DE YÜZDE 50
Her iki banka tarafından yapılan ortak açıklamada ise  "Birleşmeye ilişkin olarak, 3 Haziran 2010 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında belirtildiği üzere, yapılandırma çalışmaları tamamlandıktan sonra TEB Mali Yatırımlar AŞ. TEB AŞ.'de çoğunluk hisselerine sahip olmaya devam edecektir. Çolakoğlu Grubu ile BNP Paribas Grubu'nun her biri, birleşme öncesinde olduğu gibi, TEB Mali Yatırımlar A.Ş.'de % 50 hissedarlık oranına sahip olacaktır" denildi.
Habertürk


Geri Dön