02 / 05 / 2024

Contemporary Istanbul, Kent ve Kültür'ü tartıştırıyor!

Contemporary Istanbul, Kent ve Kültür'ü tartıştırıyor!

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü 'nde gerçekleştirilecek olan “Kent ve Kültür ” konferansında; çağımızın sanat ve mimari alanındaki fikir önderleri dünya megapollerinin kültür ve sanat merkezi olarak değişmekte olan alt yapısını tartışıyor



 

Contemporary Istanbul, 19 Eylül 'de “Kent ve Kültür ” başlığı altında uluslararası arenadan fikir önderlerinin katılımıyla bir konferans düzenliyor.

Bu sene 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde sanatseverlerle buluşacak olan Contemporary Istanbul yıl boyunca gerçekleştirdiği etkinliklerine bir yenisini daha ekleyerek kültür-sanat alanında yaptığı çalışmalarını genişletiyor. Contemporary Istanbul tarafından 12. İstanbul Bienali onuruna düzenlenen “Kent ve Kültür ” konferansı 19 Eylül Pazartesi günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü D Blok Büyük Salon 'da gerçekleşiyor.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli düzenlenecek konferans hakkında şunları söyledi:

“Contemporary İstanbul olarak Türkiye 'de çağdaş sanatı geniş kitlelere yaymak, İstanbul 'u çağdaş sanat merkezi haline getirmek hedefiyle altı yıl önce yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda tüm seneye yayılan yeni projelerle sanatseverleri bir araya getiriyoruz. “Kent ve Kültür ”  konferansında uluslararası kültür, sanat ve mimarlık dünyasının en önemli isimlerini İstanbul 'da ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. İstanbul özellikle son 50 yılda ciddi dönüşümler geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Tarihten gelen kozmopolitliği, ülkenin ekonomi merkezi olması ve Türkiye 'nin artan uluslararası ağırlığında İstanbul 'un merkezi bir rolünün olması, İstanbul 'u diğer gelişen küresel kentlerden ayrıştırıyor. ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Kadir Topbaş 'ın katılımlarıyla gerçekleştirilecek konferans iki bölümden oluşuyor.

“Kent ve Kültür ” konferansının sabah seansının moderatörlüğü Contemporary Istanbul 'un Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Akay tarafından yürütülecek. “Bir Kentin Kültür Merkezi Olması Sağlayan Nedir ” başlığı altında gerçekleşecek olan sabah seansına; sanat teorisyeni Anna Waldman, 54. Venedik Sanat Bienali 'nde Türkiye Pavyonu 'nda Türkiye 'yi temsil eden çağdaş sanatçı Ayşe Erkmen ve çağdaş sanatçı-heykeltraş Elisabeth Ballet konuşmacı olarak katılıyor.

Mimari bölümün açılış konuşması Pritzker mimari ödülü sahibi, Pekin Ulusal Stadyumu 'nun ve Tate Modern Bankside 'ın mimarlarından, Herzog & de Meuron Mimarlık ofisinin kurucu ortağı İsviçreli ünlü mimar Jacques Herzog tarafından gerçekleşecek.

“Mimarlığın Kent Kültüründeki Rolü ve Önemi ”nin tartışılacağı akşamüstü seansının moderatörlüğü ise ODTÜ Mimarlık Fakültesi 'nde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Suha Özkan tarafından gerçekleşecek. Bu seansta, 2010 Ağa Han Mimarlık Ödülü 'nün sahibi mimar Emre Arolat, Mecanoo Mimarlık Ofisi 'nden Francine Houben, Frankfurt Modern Sanat Müzesi 'nin tasarımcılarından ve Hans Hollein Mimarlık Ofisi 'nin kurucularından Hans Hollein ve Tabanlıoğlu Mimarlık ofisinden Türkiye 'nin en uzun binası olan Istanbul Sapphire projesini yapan Murat Tabanlıoğlu da görüşlerini paylaşacak.

Konferans 2009 yılı itibariyle Contemporary Istanbul ile ortak konferans programı düzenleyen Almanya 'dan Akademie Der Künste 'nin Direktörü Dr. Johannes Odenthal tarafından yapılacak kapanış konuşmasıyla son bulacak.

Contemporary İstanbul Hakkında:

Contemporary İstanbul, bu yıl 24-27 Kasım 2011 tarihleri arası altıncı kez seyircilerle buluşacaktır. Türkiye'de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı modern ve güncel sanat fuarı olan Contemporary İstanbul, ülkenin kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya tanıtmaktadır. Bu sene ilk defa Körfez Ülkeleri 'ne özel bir köşe ayıracak olan fuara önde gelen galeriler, dünyaca tanınmış sanatçılar katılacaktır.

Dört gün boyunca süren Contemporary İstanbul, ulusal ve uluslararası galerileri, tüm dünyadan gelen sanatçıları, koleksiyonerleri, müze müdürlerini, küratörleri, sanat eleştirmenlerini, basın mensuplarını ve sanatseverleri Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi çatısı altında birleştirecektir. Ana etkinliğinin yanı sıra Contemporary Istanbul ülkenin sanatsal gelişimine katkıda bulunmak üzere yıl boyunca tartışma panellerinden, sergilere kadar birçok yan etkinlikleri ve sanat projelerini sunmaya devam etmektedir.

 


Geri Dön