28 / 04 / 2024

Çöp vergisi nereye ödenir?

Çöp vergisi nereye ödenir?

Çevre temizlik vergisi olarak da ifade edilen çöp vergisi nereye ödenir? Konutlar için ödenmesi gereken çöp vergisi ödemeleri için belediyeye gitmek gerekiyor mu? İşte yanıtı...



Çöp vergisi nereye ödenir?

Çöp vergisi, "Çevre temizlik vergisi" olarak da ifade ediliyor. Çöp vergileri, belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalardan alınıyor. Verginin mükellefi yukarıda belirtilen gayrimenkullerden ve dolayısı ile temizlik hizmetlerinden faydalanan kimseler oluyor.


Konutlara ait çevre temizlik vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 24 Kuruş, diğer belediyelerde 19 Kuruş olarak hesaplanıyor. 


Vergi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Ancak vergi ödemelerinde işyeri ve konutlar birbirinden ayrılıyor. Konutların vergi tutarları su faturalarına yansıtılırken; işyerlerinin vergi borçlarını ödeme noktasına giderek ödemeleri gerekiyor. Peki çöp vergisi nereye ödenir, diyorsanız hemen yanıtayalım.


İşyerleri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çöp vergisi ödeme yeri "belediyeler" oluyor. Ödeme için, bağlı olunan belediyeye gidilmesi gerekiyor.


Çöp vergisi ne zaman ödenir?

İkinci taksitler için çöp vergisi ödeme zamanı Kayım ayı olarak belirlendi. Kasım ayı içerisinde tüm vergi yükümlülerinin çöp vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor.




Çöp vergisi 2013!
Çevre ve temizlik vergisi kanunu!



Geri Dön