08 / 05 / 2024

Corio:Görebildiğimiz gelecekte yeni bir projeye girmeyeceğiz

Corio:Görebildiğimiz gelecekte yeni bir projeye girmeyeceğiz

Geçen hafta Akkoza ve Akasya projelerindeki hisselerini devreden Corio Genel Müdürü Koray Özgül "Görebildiğimiz gelecekte yeni bir projeye girmeyeceğiz" dedi



Geçtiğimiz hafta Akkoza ve Akasya projelerindeki ortaklığındaki hisselerini Akiş ve Garanti Koza Grubu'na satarak projelerden çekilen Hollandalı alışveriş merkezi yatırımcısı Corio Genel Müdürü Koray Özgül, 2010 yılındaki yatırımlarda yatırımcıların dengeyi sağlamalarının zorlaşacağını söyledi. Özgül, her şirket gibi krizden kendilerinin de etkilendiğini ve yatırımlarını yeniden gözden geçirdiklerini söyleyerek "Varolan yatırımlarımız dışında görebildiğimiz gelecekte Türkiye'de yeni bir projeye girmeyeceğiz" dedi.

İLK 2 YIL SANCILI OLUYOR
Özgül, "Alışveriş merkezi yatırımlarının ilk iki yılı çok sancılı oluyor. Bu nedenle artık sıfırdan yatırımlar yerine hazır projeleri satın almaya yöneleceğiz. Şu anda Akteum'dan Tarsus ve Malatya projelerini devraldık. Yakında Bursa'daki alışveriş merkezimizi açacağız. Onlar dışında yeni bir proje öngörmüyoruz" diye konuştu.

ANADOLU ZORLUYOR
Özgül, yatırımlarda İstanbul ve Anadolu'daki dengelerin artık tutmadığını da belirterek "İstanbul'daki 1 liranın Anadolu'daki değeri farklı" dedi. Özgül, Anadolu'daki yatırımlarda dengelerin zorlaştığını da söyleyerek "En ufak bir olayda AVM suçlanıyor" dedi. 2010'da gayrimenkulde yabancı yatırımları artık daha az Türkiye'ye geleceğini kaydeden Özgül, "Yatırımcılar artık dengeleri görmek isteyecek. Alışveriş merkezi yatırımları azalırken perakende sektörü tam tersine büyüyecek. Böyle bir çelişkili durum ortaya çıkacak" dedi.

AKKOZA'NIN 3'ÜNCÜ FAZINDA AKİŞ YOK
Bu arada Akkök şirketler grubu bünyesindeki Akiş Gayrimenkul'den yapılan açıklamada 2010'da tamamlanması planlanan Akkoza projesinin 1. ve 2. faz inşaatlarının %75'i Garanti Koza, % 25'inin ise Akiş ortaklığı ile devam edeceği bildirildi. açıklamada satışa çıkan 3. fazda akiş'in yer almayacağına da değinildi.

'3 MİLYON EURO EK MALİYETİ KABULLENDİK'
Özgül, Akkoza ve Akasya projesindeki hisselerini satmaları ile ilgili olarak artık çoğunluk hisselerine sahip olmadıkları yatırımlardan çıkma kararı aldıklarını söyledi. Özgül, Akkoza projesindeki hisse paylarının yüzde 25 olduğunu, yatırıma başlarken proje tamamlandığından hisse payını yüzde 50'ye çıkarmak yönünde anlaştıklarını söyleyerek "Anlaşmamız bu şekilde olduğu için yüzde 50 hisseye denk gelecek oranda satış yaptık. 3 milyon euro ek maliyete rağmen çıkma kararı aldık" dedi. Corio Akasya projesinde ise yüzde 7 olan payını Akkök grubuna devretmişti.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön