18 / 05 / 2024

Çorlu-Karatepe yolu meclis gündeminde!

Çorlu-Karatepe yolu meclis gündeminde!

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu-Karatepe arasındaki yol çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Köprülü sorularını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu..



Çorlu-Karatepe yolu meclis gündeminde!


Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu-Karatepe arasındaki yol çalışmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Köprülü sorularını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.


Köprülü, önergesinde "Günde binlerce insanın kullandığı Çorlu İlçesi - Şerefli Yolu’nun duble yol yapım çalışmaları fiilen 2011 yılında başlamış ancak hala tamamlanmamıştır. Yolun Karatepe - Çorlu arasındaki 4 kilometrelik bölümünde bugüne değin yolun bakım ve onarımından sorumlu Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir çalışma yapılmamıştır.


Bu kadar zamanda yolun tamamlanamamış olmasının mağduriyeti ortadayken bu kez de yolun yapılmayan 4 kilometrelik kısmının Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundaki yol ağından çıkarılması karan alınmış, bu kararla da yolun Bakanlığınız tarafından tamamlanmak istenmediği sonucu ortaya çıkmıştır.


16.03.2016 tarihli ve 8509 sayılı karar ile Çorlu - Karatepe arasındaki  yol, Karayolları İl Ağından tarafınızın oluru ile çıkarılmıştır. Bunun anlamı bu yolda Duble Yol Çalışmasının yapılmayacağıdır. İl ağından çıkarılan yol, fabrikaların arasından geçmekte ve kamulaştırılmaları  henüz daha yapılmamış bir yoldur. Anlaşıldığı kadarıyla Bakanlığınızı yolun maliyeti korkutmuş, yolun tamamlanamayacağı anlaşıldığından, Bakanlığınız çareyi yolu il ağından çıkarmakta bulmuştur. Bakanlığınız 4 kilometrelik yolu tamamlayamamış, çok komik bir gerekçe ile de bu sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmıştır." dedi.


Köprülü'nün soruları


1- Çorlu - Karatepe arasındaki yolun il ağının dışarısına çıkarılmasının gerekçesi

nedir? Bu değişiklikle bu 4 kilometrelik mesafede duble yol çalışması yapılmayacağı doğru mudur?


2- Bugüne kadar Çorlu - Karatepe arasında duble yol çalışmasına ilişkin kamulaştırma faaliyeti yapılmış mıdır?


3- Çorlu - Şerefli Kavşağı arasındaki duble yol çalışmalarının ihalesi Çorlu - Karatepe arasını kapsamakta mıdır? Kapsamıyorsa Çorlu - Karatepe arasında bu doğrultuda bir ihale yapılmış mıdır?

 

4-Tekirdağ ili için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 2016 yatırımı toplam ne kadardır? Türkiye toplam yatırımının içindeki yüzdesi nedir?





Geri Dön