27 / 04 / 2024

Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi iptal mi oldu?

Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi iptal mi oldu?

Dönemin Tekirdağ Valisi şimdi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın girişimleri ile başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Trakya Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi iptal mi oldu?




Dönemin Tekirdağ Valisi şimdi Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın girişimleri ile başlatılan ve Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Trakya Kalkınma Ajansı'nın finanse ettiği Çorlu Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi projesi iptal mi oldu?  Çorlu'ya ve bölge ekonomisine katkı sağlaması öngörülen dev projesi için Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nın hazırlattığı 174 sayfalık fizibilite çalışmasına göre, söz konusu yatırımın karlı bir yatırım olduğuna işaret edildi.


Çorlu'da Seymen mahallesi Kuru Dere mevkiinde 940 bin metrekarelik mera alana yapılması planlanan Çorlu Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi inşaatının 2016 yılında başlaması ve 2019 yılında bitirilmesi planlanmıştı. 8 ay önce 2 profesör, 1 öğretim görevlisi ve 1 uzamana hazırlatılan fizibilite çalışmaları sonrası herhangi bi çalışmanın yapılmaması acaba proje gerçekleyecek mi sorusunu akıllara getirdi.





Çorlu Gazetesi




Geri Dön