27 / 04 / 2024

Çorum Belediye Meclisi imar komisyonu raporunu kabul etti!

Çorum Belediye Meclisi imar komisyonu raporunu kabul etti!

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan toplantıda çoğu imar ağırlıklı 22 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda İmar Komisyonunun raporu kabul edildi.



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında yapılan toplantıda çoğu imar ağırlıklı 22 madde görüşülerek karara bağlandı. İmar Komisyonu raporunun kabul edildiği toplantıda Çomar mevkii 153 ada, 87 parselde akaryakıt ve LPG istasyonu için talep edilen imar planı değişikliği, İmar Komisyonunun raporu doğrultusunda oy birliği ile reddedildi.Toplantıda ayrıca 2 ayrı gayrimenkul alınması konusunda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye yetki verildi.

 

ÇORUM BARAJI’NDA DIP TEMIZLIĞI

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, Çorum Barajı’nda dip temizliği yaparak Türkiye’de bir ilke imza atacak.Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacak temizliğin finansmanı Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü başkanlığında dün yapılan Belediye Meclisi Toplantısında Çorum Barajı Rezervuar rusubat temizliğiyle ilgili olarak Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından Meclise havale edilen yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.


Gündemle ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacak baraj dibi temizliğinin Türkiye’de ilk defa Çorum Barajı’nda yapılacağını açıkladı.DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nün Çorum Belediyesi adına yapacağı temizliğin yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olacağını ifada eden Külcü, maliyetin tamamının Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.


‘TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK YAPAY GÖLÜNÜ ÇORUM’A YAPACAĞIZ’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kent Park Projesinde sözleşmenin tamamlandığını belirterek, içerisinde Türkiye’nin en büyük yapay gölünün bulunacağı projenin 2 yıl içerisinde tamamlanacağını açıkladı.Başkan Külcü, projenin yaklaşık 35 milyon TL’ye mal olacağını da bildirdi.


Dün gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Külcü, “Şu anda görev yaptığımız 7 yıllık süre içinde 140 tane semt parkı yapmışız. Yaklaşık 500 dönümlük bir alanı yani şehir stadının tam 10 katı büyüklüğünde bir alanı oyun alanı park alanı olarak şehrimize kazandırmışız. 15-16 tane büyük park yaptırdık ki bunları da üst üste koyduğumuzda bir 500 dönümde buradan çıkar” dedi.

 

KATI ATIK PROJESİ

8 yıldan beri yürütmekte oldukları katı atık projesi ile ilgili ihaleyi  de geçtiğimiz günlerde yaptıklarının altını çizen Külcü, ihale bedelinin 55 milyon, araç alımları ile 60 milyonu bulacağını kaydetti.


Çorum Dost Haber


Geri Dön