17 / 05 / 2024

Çorum Hastanesi inşaatında deprem izolatörleri bekleniyor!

Çorum Hastanesi inşaatında deprem izolatörleri bekleniyor!

Sağlık Bakanlığınca yapımı sürdürülen Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 800 yataklı görünmekle birlikte, yatak sayısı istendiği anda 900’e çıkabilecek, yoğun bakım ve ameliyathanelerle birlikte yatak sayısı fiilen 1048 olacak.




Sağlık Bakanlığınca yapımı sürdürülen Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 800 yataklı görünmekle birlikte, yatak sayısı istendiği anda 900’e çıkabilecek, yoğun bakım ve ameliyathanelerle birlikte yatak sayısı fiilen 1048 olacak.


Ankara yönünden kente girişte, sağ tarafta planlanan Hitit Üniversitesi Güney Yerleşkesi, Tıp Fakültesi başta olmak üzere, sağlık alanındaki enstitü ve yüksekokullardan oluşacak. 

Yerleşkenin tam karşısında, yine Çorum’a girişte solda ise, dev bir hastane inşaatına başlanmış bulunuyor. 

Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi 800 yataklı olarak ihale edilmekle birlikte, istendiği anda 900’e çıkabilecek, yoğun bakım ve ameliyathanelerle birlikte yatak sayısı fiilen 1048 olacak.

Böylelikle, Tıp Fakültesi ve karşısında hastane ile Çorum, sağlık alanında bölgesel bir merkez konumunu alacak. 


95 DÖNÜM ARSA ÜZERİNE KURULUYOR

Hastane inşaatı, Öz Aras Grubu, Dido-Ray Yapı ve İntekar Yapı İş ortaklığı tarafından üstlenilmiş bulunuyor. 

Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 95 dönüm arsa üzerine 25 bin metrekare inşaat alanına kuruluyor.

İnşaata bir süre ara verilmesi, gerekçesi ÇORUM HABER tarafından daha önce de yazılmış olmasına rağmen, ödenek akışı ile ilişkilendiriliyor ve halk arasında inşaatın uzayacağı şeklinde söylentilere yol açıyor. 


KAUÇUK DEPREM İZOLATÖRLERİ

Bu duruma bir kez daha açıklık getirmek üzere ŞantiyeŞefi İnşaat Mühendisi Gökhan Evcil ile görüştük. 

İnşaat alanında bilgi veren Evcil, inşaatın temel çalışmalarının sonuçlandırıldığını, kaide betonları ile izolatörlerinin konulması için hazırlıkların tamamlandığını ve deprem izolatörlerinin gelmesini beklediklerini söyledi. 

Binanın depremden zarar görmemesi için temele yerleştirilecek olan kauçuk deprem izolatörlerinin İtalya’da testlerden geçirildiğini, ağır testlere tabi tutulan izolatörlerin testleri geçtiğini ve imalat çalışmalarına başlandığını anlatan Gökhan Evcil, “İnşaat şirketimizin yetkilileri de, fabrikasına giderek imalat aşamasını kontrol edecekler” dedi.


741 İZOLATÖRE İHTİYAÇ VAR

Firmanın bir ayda 300 izolatör üretebildiğini, Çorum hastane inşaatı içinse 741 izolatöre ihtiyaç olduğunu belirten Evcil, “İmal edilenler peyderpey teslim edilecek. İlk partinin Şubat’ta gelmesini bekliyoruz. İzolatörler, gemiyle Türkiye’ye gelecek, gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra karayoluyla Çorum’a getirilecek. Nakliyesi de uzunca bir zaman aldığı için, tamamının Mayıs ayına kadar geleceğini tahmin ediyoruz” dedi. 

Şantiye Şefi Evcil, izolatörler geldikten sonra hastane inşaatının hızla yükselmeye başlayacağını kaydetti.


OTOPARKTA İNCE İŞLER DEVAM EDİYOR

Hastane ana binasının yanındaki otoparkın tamamlandığını da hatırlatan Şantiye Şefi Gökhan Evcil, “Otoparkta ince çalışmalar devam ediyor. Mekanik imalatların devam edebilmesi için otoparkın altında kapalı bir alan oluşturduk. Burada üretimi sürdürüyoruz.” diye konuştu. 

Hastanenin her türlü ihtiyacı karşılayabilecek şekilde projelendirildiğini ve 1048 yatağa kadar çıkabileceğini de ifade eden Evcil, Çorum’un dev bir yataklı tedavi kurumuna kavuşmakta olduğunu söyledi. 



Çorum Haber


Geri Dön