27 / 04 / 2024

Çorum Osmancık'a 4 yeni yatırım!

Çorum Osmancık'a 4 yeni yatırım!

Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 yeni yatırım ve ilçe merkezindeki doğalgaz şehir içi iletim hatları yapım işi için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.




Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 4 yeni yatırım (Osmancık Kalesi Restorasyonu, Küllük Tepesi Parkı, Adatepe Mesire Alanı, Araç Muayene İstasyonu) ve ilçe merkezindeki doğalgaz şehir içi iletim hatları yapım işi için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.


Toplu açılış ve temel atma törenine Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, Osmancık Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Necmettin Tatar, eski Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, AK Parti Çorum milletvekili adayı Bekir Horuz, Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Çorumgaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman, daire müdürleri ve daire müdürleri katıldı.



BU YATIRIMLAR İLK DE OLMAYACAK SON DA OLMAYACAK


Osmancık’ın yıllardır beklediği, uğrunda büyük mücadele verdiği doğalgaza kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, milletvekillerine ilçeye doğalgazın getirilmesi konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.




Göreve başladıkları günden itibaren Osmancık’ı geliştirmek, daha ileriye taşımak ve daha yaşanabilir bir hale getirmek için sürekli çalışıp, mücadele ettiklerini dile getiren Başkan Karataş, “Gece gündüz demeden, azimle, gayretle çalışıyor olmanın çok şükür meyvelerini almaya başladık. Bu gün şehrimize 4 büyük yatırım daha kazandırıyoruz. Bu yatırımlar ilk olmadığı gibi son da olmayacak. İnşallah sizlerle birlikte el ele, şehrimizi geleceğe taşıyacak birçok projeyi yine birlikte hayata geçireceğiz. Daha yaşanabilir bir Osmancık için desteklerini esirgemeyen siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


DOĞALGAZA 7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM


Çorumgaz A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Osmancık doğalgazının 7 milyon dolara mal olacağını belirterek, “Bu yatırımlar istikrar ortamının süreceğine inancımız tam olduğu için yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Çorumgaz olarak Çorum’u 139 gün gibi kısa bir sürede doğalgaza kavuşturmanın Çorum’dan sonra Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Yozgat ve bu illere bağlı 13 ilçenin doğalgazla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Ahlatcı, milletvekillerinin üstün gayretleriyle Sungurlu’nun ardından Çorum’un üç büyük ilçesi olan Alaca, Osmancık ve İskilip’i doğalgaza kavuşturduklarını hatırlattı.


Bugün Çorum’un kalkınan, gelişen ve büyüyen ilçesi Osmancık’ın doğalgazla buluşması için ilk adımın atıldığını belirten Ahlatcı, “Osmancık şehir içi doğalgaz şebekemiz için yaklaşık 100 kilometre boru döşeyeceğiz. İşin maliyeti 7 milyon doları bulacak. Bu yatırımlar istikrar ortamının süreceğine inancımız tam olduğu için yapıyoruz. Bu çapta bir yatırımın şirketimiz açısından hemşehrilerimize hizmet aşkıyla yapılmış bir fedakarlık olacağını, sizlerin de takdir edeceğinize inanıyorum. Osmancıklı hemşehrilerimizin temiz ve ucuz enerjiyle kavuşmaları, hava kirliliğinden kurtulmaları, her türlü özveriye değecektir. Çünkü insanın sağlığından, refah ve mutluluğundan daha değerli hiçbir şey yoktur. Osmancık halkımızın da kendilerine getirilen bu hizmetin değerini bileceklerine ve sahip çıkacaklarına inancım tamdır. Üç ilçemize doğalgaz verilebilmesi için büyük çaba harcayan başta milletvekillerimize, ilimizin ve ilçelerimizin değerli yöneticilerine tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi ifade ediyorum. Ülkemize barış, huzur ve esenlik tüm vatandaşlarımıza sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle saygılar sunuyorum” diye konuştu.



Açılış töreninde Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Milletvekili Adayı Bekir Horuz da konuşma yaptı.


Yapılan konuşmaların ardından Osmancık Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yatırımların açılışı yapıldı.



YATIRIMLARIN TOPLAM MALİYETİ 30 MİLYON TL, EN BÜYÜK YATIRIM DOĞALGAZA


Çorum’un Osmancık ilçesine doğalgaz getirilmesi için ilk temel atıldı. Protokol üyeleri açılışın ardından Çorumgaz A.Ş. tarafından başlatılan doğalgaz çalışmalarının temelini attı.


Yatırımlar kapsamında turizme kazandırılan ve yeniden restore edilen tarihi Kandiber Kalesi 1. Etap proje çalışmaları kapsamında 1 milyon 300 bin TL’lik yatırım yapıldı.


Belediye tarafından Küllük Tepesi’nde 11 dönümlük alana yapılan park ise 450 bin TL’ye mal oldu. Belediye meclisinin kararı doğrultusunda ilçenin en büyük parkına şehit Uzman Çavuş Soner Özdemir’in adı verildi. Osmancık Belediyesi’nin girişimleri ile ilçeye Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından mesire alanı yaptırılırken, bir de araç muayene istasyonu kazandırıldı.


Osmancık Belediyesi’nin toplu açılış ve düzenlediği temel atma töreninde ise en büyük yatırımı Çorumgaz A.Ş.’nin doğalgaz şehir içi iletim hattı projesi oluşturdu. Proje kapsamında ilçeye 7 milyon dolarlık yatırım yapılacak.




Osmancık Belediyesi


Geri Dön