19 / 05 / 2024

Çorum'a 58 milyon TL'lik yatırım sözü!

Çorum'a 58 milyon TL'lik yatırım sözü!

AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından basın toplantısı düzenlendi. Karadağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bölgede gerçekleştireceği 58 milyonluk yatırımla ilgili bilgi verdi.



AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ düzenlediği basın toplantısında referandum çalışmalarını ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Çorum programını değerlendirdi.


Referandum süreci belli olduktan sonra hemen Seçim Koordinasyon Merkezini oluşturduklarını ve çalışmaların startını verdiklerini belirten AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Ankara'da yapılan referandum tanıtım programına da 2 bin kişilik bir katılım sağladıklarını ve bu tanıtıma Çorum'un damga vurduğunu söyledi.


AK Parti İl Başkanlığı görevine geldiği günden beri teşkilatların performanslarının sürekli yükseldiğini kaydeden Mehmet Karadağ, "Şubat ayında AK Parti İl Teşkilatları arasında performans da Türkiye'de dördüncü bölgede ise birinci olduk. Emeği geçen tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edip sürekli ilk 10 arasında kalmayı planlıyoruz" dedi.


'BAKAN KILIÇ'IN PROGRAMI VERİMLİ GEÇTİ'


Önceki dün Çorum'a gelerek bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın ziyaretinin oldukça verimli geçtiğini dile getiren Karadağ, "Sayın Bakanımız ile yaptığımız toplantılarda taleplerimizi ilettik ve olumlu cevaplar aldık. Bakanımızın söz verdiği yatırımların toplam maliyeti 58 milyon lirayı buluyor. Bundan sonra gelecek olan her Bakanımıza da şehrimizin taleplerini ileteceğiz" şeklinde kaydetti.


Karadağ, şuan Çorum'un sorunları ve talepleri ile ilgili bir rapor hazırlandığını ifade ederek, raporun yakında tamamlanacağını söyledi.


Bakan Kılıç'ın Çorum programı sırasında kendisine iletilen ve olumlu cevap alınan yatırımlar ise şöyle:


"Kuzey Kampüsüne 2 bin kişilik öğrenci yurdu (tahmini maliyeti 30 milyon TL), 2 tane 24'er derslikli ilköğretim okulu (toplam maliyeleri 14 milyon TL), Sporcu Kamp Eğitim Merkezi (6 milyon TL), Sungurlu stadına ek 500 kişilik tribün (500 bin TL), Uğurludağ futbol sahası aydınlatması (200 bin TL), Mecitözü yürüyüş parkuru ve fitness salonu (450 bin TL), Laçin'e halı saha (150 bin TL),  Akkent Mahallesinde bulunan  TOKİ  Spor Salonu tadilatı (500 bin TL), Osmancık Gençlik Merkezi çevre düzenlemesi ve halı saha yapımı (200 bin TL), Ortaköy futbol sahasına istinat duvarı (600 bin TL)"


İl Özel İdaresi'nin Ankara'da bulunan ve Kredi Yurtlar Kurumu tarafından işletilen öğrenci yurdunu Gençlik ve Spor Bakanlığına vermeyi istediklerini ancak Bakanlığın buna sıcak bakmadığını kaydeden Karadağ, "Konuyu sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ilettik. Binayı ücreti karşılığında devretme noktasında ısrarcı olduk. Bakanımız kabul etti. Buranın devrinden İl Özel İdaresine 5 milyon TL gelecek. Bu para da yatırımlarda kullanılacak" dedi.


12 NİSAN'DA KİM GELECEK?


Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çorum programı ile ilgili sorularına da cevap veren Karadağ, "Bu konu da yetkililerden bize kesin bir şey gelmedi. 12 Nisan'da hem Sayın Cumhurbaşkanımız'ın hemdeBaşbakanımız'ın programlarında Çorum görülüyor. Ama kimin geleceği daha belli değil. Sayın Cumhurbaşkanımız en son 2011 yılında Çorum'a gelmişti. Şimdi de gelmesini çok arzu ediyoruz. Bize kesin bilgi geldiği zaman paylaşacağız" şeklinde kaydetti.


KOSGEB kredilerini hak edenlerin alması noktasında duyarlı olduklarını dile getiren Karadağ, "Onların belirli ilkeleri var ve ona göre değerlendirme yapıyorlar. Biz siyasi bir müdahale yapmadık yapmayız da" diye belirtti.



Çorum Hakimiyet


Geri Dön