01 / 05 / 2024

Çorum'da 2.4 milyon TL'ye icradan akaryakıt istasyonu!

Çorum'da 2.4 milyon TL'ye icradan akaryakıt istasyonu!

T.C. Çorum 4. İcra Müdürlüğü, Çorum- Samsun karayoluna cepheli akaryakıt ve LPG istasyonunu toplam 2 milyon 490 bin 71,03 TL'den satışa çıkardı. Satış 06 Aralık 2011 Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

T.C. ÇORUM 4 İCRA MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINMAZ SATIŞ İLANI

DOSYA NO -.2011/272 TAL

ÇORUM 4.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Satılacak gayrimenkulun kaydı ve evsafı; Çorum Tapu Sicil Müdürlüğünün Sıklık mahallesi 163 ada.7 parsel sayılı cilt/ sayfa : 2/131 de kayıtlı 4.004,56 m2 yüzölçümlü tapu da arsa vasıflı taşınmazdır. Taşınmaz Çorum- Samsun karayoluna cepheli olup üzerinde 2004 yılında yapılmış Akaryakıt ve LPG istasyonu mevcuttur.

Taşınmaz üzerinde market binası,benzinlik, büro, kafeterya, jeneratör binası, depo, araç yıkama ünitesi, mescit ve tuvalet, fırın, kanopi ve tonoz, kuyu, trafo ve jeneratör, akaryakıt pampası ve yer altı tankları gibi üniteler vardır.

-Market binası: 106 m2 oturum alanlı tek kadı market olarak kullanılan yığma du¬varlı .çatısı çelik konstrüksiyon üzeri saç kaplamı bina bulunmaktadır.

-Benzinlik Büro, Kafeterya : 323 m2 oturum alanlı, zemin kat ve teras katı bulu¬nan binanın zemin katı kafeterya, büro ve pompacı odası olarak, 1 katı toplantı salonu ve üstü teras olarak kullanılmaktadır. Terasın üzeri çelik konstrüksiyon ile kapatılmış olup, saç kapla¬madır, binanın zemin katı ve 1 katın tabam seramik kaplama olup aşçı asma tavanlıdır. Binanın ön cephesi alüminyum doğrama ve camekanlıdır. Bina alüminyum giydirme cepheli olup kaloriferlidir.

-Jeneratör binası: 25 m2 oturum alanlı olup 2 katlıdır. 1 kat ve zemin katı çelik kon-strüksiyonla yapılmıştır. Zemin kat etrafı açık sundurma niteliğinde olup 1 kat prefabrik beton levhalarla kapatılmıştır. Binanın üzeri saç kaplamadır.

-Depo : Duvarları çelik konstrüksiyon üzeri prefabrik beton levhalarla kaplı 117 m2 oturum alanlı tek katlı binanın, tabam beton, çatısı çelik makas üzeri saç kaplamadır.

-Araç Yıkama : 77 m2 oturum alanlı tek katlı sundurma niteliğinde araç yıkama bölümünün bir cephesi açık diğer cephesi tuvalet ve mescit duvarına bitişik diğer cepheler çelik konstrüksiyon üzeri saç kaplamadır.

-Mescit ve Tuvalet: 26 m2 oturum alanlı tek katlı binanın duvarları, yığma tuğla olup dış cephesi dekoratif taş kaplamadır. Mescidin içi sıvalı ve badanalı .tuvaletlerde tabanla du¬varlar seramik kaplıdır. Çatısı çelik çatı üzeri saç kaplamadır.

-Fırın Altıgen şeklinde 22 m2 alanında olup tek katlı yığma binanın ön cephesi ve yan duvarlarının bir kısmı ahşap, doğramalı olup tabanı seramik, tavam ahşap kaplıdır. Çatısı ve saçakları ahşap üzeri şıngıl kaplıdır. Dış duvarların üzeri dekoratif taş kaplı olup kapı ve pencereleri vernikli ahşaptır. Sunanın içinde fırınlar mevcuttur.

-Kanopi ve Tonaz: 5 m2 yüksekliğinde 4 adet ayak üzerinde 232 m2 alanında dışı alüminyum kaplı kanopi ve 60 m2 alanlı tonoz mevcuttur.

Beton Parke kaplama : Benzinlik istasyon alım yaklaşık 1990 m2 beton parke taşı ile ve alt'kısmında yaklaşık 0,15 m2 kalınlığında grobeton ile kaplıdır.

Kuyu : 75 mt derinliğinde kuyu mevcuttur.

Trafo ve Jeneratör: T 15 trafo direği, trafo , jeneratör, kablolar ve komple elektrik tesisatı mevcuttur.

Akaryakıt Pompaları ve yer tankları : Meksan marka 6 tabancalı akaryakıt pom-pası( 3 adet), Europump marka 2 tabancalı LPG dispanseri, 500 İt 12 bar pistonlu hava kom¬presörü, 30 m2 yer altı akaryakıt tankı, 20 m2 yer altı akaryakıt tarda (3 adet), tank içi akaryakıt dalgıç pompası ve aksesuarı ile komple ( 5 adet), yer altı yakıt tankları ile pompalar arası boru tesisaü, 10 m2 yer altı LPG tankı ve müştemilatıyla komple çalışır durumda,

Taşınmaz ile üzerinde bulunan yapı ve

1- Market Binası

2- Benzinlik Büro, Kafeterya

3- Jeneratör Binası

4- Depo

5- Araç Yıkama

6- Mescit ve tuvaletler

7- Fırın

8- Kanopi ve Tonoz

9- Beton Parke Kaplama

10- Kuyu

11- Trafo ve Jeneratör      15.500,00TL

12- Akaryakıt pompa ve Yer altı Tank 82.350,00TL

13- Arsa Bedeli 1.761.824,00 TL TOPLAM      2.490.071,03 TL toplam muhammen bedel olarak

inşaat mühendisi Makine mühendisi ve Emlakçı bilirkişi tarafından değeri takdir edilmiştir. Gayrimenkul 2.490.071,03 TL MUHAMMEN BEDEL üzerinden satılarak paraya çevrilecektir.

İmar Durumu : Akaryakıt ve LPG istasyonu; E:0,30-Hmak::6,50 m

Satış Saati s 10:00-10:10 saatleri arasında

Satış Şartları: '

1- Satış 06/12/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında ÇORUM ADLİYESİ ZEMİN KAT MÜZAYEDE SALONUNDA açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetlerin %60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış mas¬raflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 16/12/2011 günü aynı yerde ve aynı saatlerde ikinci artırmaya çıkarıla¬caktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecek-tir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale damga pulu, %18 K.D.V. tapu harcının 1/2 si ve masrafları alıcıya aittir. Tellaliye hara ve birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarım hususiyle faize masrafa dair olan iddialarım dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha soma ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedeli ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa önce¬likle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayıla¬cakları ve bu gazete ilanının IIK 127 maddesi gereğince tapuda kayıtlı ilgililere tebliğ hükmünde olacağı, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/272 TAL sayılı dosya numarasıyla Müdür¬lüğümüze başvurmaları ilan olunur. 05.10.2011

(lc.if.K.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. Yönetmelik Örnek No:27

B:64387

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön