05 / 05 / 2024

Çorum'da arazi bedelleri ödenecek!

Çorum'da arazi bedelleri ödenecek!

Çorum Sungurlu'nun Kırankışla Köyü'nde yapılması planlanan baraj projesinin arazi bedelleri ödendikten sonra başlanacağı açıklandı. Köy Muhtarı Oğuz Arpaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Çorum Kırankışla Köyü Muhtarı Oğuz Arpaz, köylerine yapılması planlanan baraj ile ilgili konuştu. Arpaz,  "Şunu belirtmeliyim ki ne yapılacak olan baraj ile ilgili, ne de farklı bir konu ile ilgili şimdiye kadar köy ve köy halkımın menfaati dışında hiçbir şey yapmadım ve yapmamda. Devletimiz bana devletimi, köyümü ve köylümü korumam ve haklarını gözetmem için mühür verdi. Ben de onların hak ve hukukunu korumak ve kollamak zorundayım" şeklinde konuştu. 


Köylerine baraj yapılmasının sorun olmadığını söyleyen Arpaz, "Sorunumuz yapılacak olan barajdan dolayı köyümüzün ve köylümüzün mağdur olmamasıdır. Bu konuda yetkililerin bizleri bilgilendirmesini istiyoruz. Köylümüzün yanlış bir şey yapıp da baba miraslarını, eşinin, çocuğunun aşı, ekmeği ve canları kadar kıymetli olan, üç beş parça arazilerini kaybetmeleri istemiyoruz" dedi.



Çorum Sungurlu Gazetesi


Geri Dön