18 / 05 / 2024

Çorum kırankışla köyü

Çorum kırankışla köyü

Çorum Sungurlu'nun Kırankışla Köyü'nde yapılması planlanan baraj projesinin arazi bedelleri ödendikten sonra başlanacağı açıklandı. Köy Muhtarı Oğuz Arpaz, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Ehliyeti olanlara müjde! Muğla Büyükşehir Belediyesi KPSS şartsız şoför alımı yapacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanla 39 yeni personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Personelleri çeşitli kadrolarda istihdam edileceği ve farklı ilçelerde görevlendireceğini öğrenildi.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 59 gayrimenkulü kiraya verecek!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Muğla'da yer alan 59 adet taşınmazı kiraya verecek. İşte 23 Şubat 2023 tarihinde yapılacak olan ihale detayları...

Hazine iki ihaleyle borcuna 13,5 milyar daha ekledi! Açık yüzde 200 arttı

Nisanda bütçe açığındaki artış, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 200 arttı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki ihalede 13 milyar 598,5 milyon lira borçlanmaya gitti.

Muğla Bozburun’un kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerisi!

Muğla’daki Bozburun kasabasının taşıma kapasitesi ile denetlenme konusu için bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Bozburun’da kıyı şeridindeki yapılaşma için çözüm önerileri sıralandı.

Muğla Gökova kıyıları imara açılacak mı?

Resmi Gazete’de 9 Temmuz tarihinde yayımlanan kararla kamu kurumlarının, çoğu sahil kıyılarında bulunan tesisleri özelleştirme kapsamına dahil edildi. Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi, “Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi’ni nasıl koruyabiliriz?” başlıklı bir toplantı yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 111 adet gayrimenkulü kiraya veriyor!

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan'da yer alan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Şile Akçakese Köyü'ndeki otel inşaatı tepki çekti!

İstanbul'un doğa harikası kıyılarından biri olan Şile'deki Akçakese Köyü'nde yapılaşma tehdidi dikkat çekiyor. Sahile yakın mesafede bir otel inşa eden firmanın faaliyetleri köylünün tepkisini çekti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden kira ödemelerine yüzde 50 indirim! 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti kendilerine ait olan taşınmazların kira ödemelerinde yüzde 50 indirim yapılacağını açıkladı. 

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Çorum'da 2,5 milyon liraya Hitit köyü inşa edildi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde inşa edilen Hitit köyünde turistler Hititlerin 3 bin 500 yıl önceki günlük yaşantısına tanıklık ederken, ilçedeki kadınlar da ürettikleri el emeği ürünlerden satarak kazanç sağlayacak.

Çorum'da izinsiz yapılar yıkılacak!

Çorum merkez ve ilçelerinde köy içlerinde ve tarım arazilerinde yer alan izin alınmadan inşa edilen yapıların yıkılacağı açıklandı.

Çorum kırankışla köyü Haberi

Çorum kırankışla köyü

Çorum Kırankışla Köyü Muhtarı Oğuz Arpaz, köylerine yapılması planlanan baraj ile ilgili konuştu. Arpaz,  "Şunu belirtmeliyim ki ne yapılacak olan baraj ile ilgili, ne de farklı bir konu ile ilgili şimdiye kadar köy ve köy halkımın menfaati dışında hiçbir şey yapmadım ve yapmamda. Devletimiz bana devletimi, köyümü ve köylümü korumam ve haklarını gözetmem için mühür verdi. Ben de onların hak ve hukukunu korumak ve kollamak zorundayım" şeklinde konuştu. 


Köylerine baraj yapılmasının sorun olmadığını söyleyen Arpaz, "Sorunumuz yapılacak olan barajdan dolayı köyümüzün ve köylümüzün mağdur olmamasıdır. Bu konuda yetkililerin bizleri bilgilendirmesini istiyoruz. Köylümüzün yanlış bir şey yapıp da baba miraslarını, eşinin, çocuğunun aşı, ekmeği ve canları kadar kıymetli olan, üç beş parça arazilerini kaybetmeleri istemiyoruz" dedi.



Çorum Sungurlu...