29 / 04 / 2024

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.



Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesinde deden miras kalan köy evleri,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor. Köylü halk ise buna tepki gösterdi.

YIKIM DURDURULSUN ÇAĞRISI!

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kıran köylüleri, “Yönetici, kendi vatandaşının evini yıkar mı?” diye tepki gösterdi. Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın, ilk olarak Menteşe Belediye Başkan Yardımcısıyla konuştu sonrasında da mahalleye gitti. Aykın, yıkımların durdurulması çağrısında bulundu ve bakanlıkla görüştüklerini belirtti, mağduriyete izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

DEDE MİRASLARINA SAHİP ÇIKTILAR!

 Av. Emre Aykın amaçlarının bu yıkımın önüne geçmek olduğunu belirterel '' Jandarmayla, emniyet görevlileriyle karşı karşıya gelmeyeceğiz.'' dedi.

Aykın, burası Gökova körfezinin yamacında, atadan beri topraklarını işleyen köylülerin tarlalarının bulunduğu yer ve yaşam alanları da burada bulunduğunu ve buranın aynı zamanda SİT alanı oludunu belirtti. 

Aykın ''Köylülerin buranın SİT alanından çıkarılması talepleri de var. Kurtuluş Savaşı’na Kıran’dan giden ve şehit olan insanlarımız da var. Ayrıca burayı da kapsayan üst imar planı olan 1/25.000 ölçekli planı iptal ettirdik. Plan üst plan ama bu bölgeyi bağlayan, SİT alanını dışarıda bırakan planlar da sorgulanır hale geldi. Alt ölçekli planlar da üst ölçekli plana göre hazırlanmıştı. Sorgulanabilir bir alanın içindeyiz şu anda.” dedi.

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

KÖYLÜNÜN EVİ YIKILIRSA BİZ BUNUN KARŞISINDA DURACAĞIZ!

Menteşe Belediyesi yetkilileri, mülkiye müfettişlerinin talimatıyla buradaki yıkım işlerine kalkıştıklarını söylediler. Köylüler başkanla konuşmak istiyor. Eşya, can ve mal güvenliklerini istiyorlar ama buna da izin verilmiyor. Bir gün daha ertelemek yerine ısrarla işleme devam ediliyor.

Avukat Aygın sorunu çözmek için Bakanlıkla görüştüklerini açıkladı. Aygın '' Türkiye’nin köylüsüne ihtiyacı var. Meclis koltuklarında oturan vekillere değil burayı görmeyenlere değil köylüsüne ihtiyacı var. Rantına rant katan kıyı şeridinde yıkılması gereken oteller değil de köylünün evi yıkılırsa biz bunun karşısında duracağız.” dedi.

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

O ilde flaş imar sorunu! Merkezefendi'deki o arsaya iki yerine üç villa yaptılar...

Geri Dön