30 / 04 / 2024

Cotton Box Denizli'yi dünyaya tanıtacak!

Cotton Box Denizli'yi dünyaya tanıtacak!

Üretiminin yüzde 35'ini kendi markasıyla ihraç eden Cotton Box, Denizli'yi dünyaya tanıtmak için çalışıyor. Firma, 2019 ilkbahar & Yaz Koleksiyonu'nda 'Gelenekten Geleceğe' konseptiyle kültürel değerlerimizi dünya tüketicileri ile buluşturuyor.



Para Dergisi'nde yer alan habere göre; ev tekstili sektörünün en büyük beş markasından biri olan Cotton Box, 2008'de başladığı markalaşma yolculuğuna bugün Türkiye'de 1000'in üzerinde ve dünyada 35 ülkede 200'ün üzerinde satış noktasıyla devam ediyor. Üretiminin yüzde 35'ini kendi markasıyla ihraç eden firma, bölgeyi dünyaya tanıtmak konusunda kültürel bir misyon üstlenmiş. 

Denizli'nin lokasyon olarak tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve Hierapolis'in de bu medeniyetlerden biri olduğunu hatırlatan firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Turgut, Hierapolis'in isim hakkına sahip olduklarını söylüyor. Turgut 'Bizim ürünümüzü alan her tüketici, bir nevresim takımı almakla kalmayacak, Türkiye'yi ve kültürümüzü de tanıyacak. 2019 ilkbahar & Yaz Koleksiyonu'muzdaki 'Gelenekten Geleceğe' konseptimizle kültürel öğelerimizi dünya tüketicileri ile buluşturuyoruz" dedi. 

Ana stratejileri olan markalı ihracat politikasından asla vazgeçmeyeceklerini söyleyen Turgut, orta ve uzun vadede halka açılmayı planladıklarını da belirtti. 2018 yılını yüzde 15 büyüme gerçekleştirerek 60 milyon TL ciro ile kapattıklarını dile getiren Turgut, bu yıl minimum yüzde 10 büyüme hedeflediklerini söyledi. Üretiminin yüzde 35'ini ihraç ettiklerini, yeni ihracat pazarları ile bu rakamı yüzde 50'ye çıkarmayı planladıklarını kaydeden Turgut, "Türkiye'nin dört bir yanındaki 1000'i aşkın mağaza ve corner satış noktalan ile tüketiciye ulaşıyoruz. Bebek ve genç grubunda yıllık 300 bin ürün satışıyla pazar lideriyiz. Bulunduğumuz coğrafya itibariyle lojistik olarak avantajlı bir pazarız. 2019'da yeni pazar ve coğrafya arayışında olacağız" açıklamasını yaptı. 


Geri Dön