27 / 04 / 2024

CPT merkez binası PKK'lılar tarafından işgal edildi

CPT merkez binası PKK'lılar tarafından işgal edildi

Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek yurt içinde olay çıkaran PKK'lılar, Fransa'da da ortalığı karıştırdı



Strasbourg'da bulunan Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) merkez binası PKK'lılar tarafından işgal edildi. PKK mensubu 50 kişi, CPT'nin merkez binasına girip işgal eylemi yaptı. Çalışanları rehin alan grup, binaya terör örgütünün sözde bayrak ve sembolleri ile Öcalan'ın posterlerini astı. Güvenlik güçlerinin işgal eylemine süratle müdahale ettiği, 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
Fransız adli makamlarının geniş çaplı soruşturma başlattıkları belirtilirken, güvenlik güçlerinin de olası PKK eylemlerine karşı teyakkuza geçtiği ifade edildi. Paris'te de izinsiz gösteri yapmak isteyen PKK‘lıların Kürt kökenli kişilerin işyerlerinin yoğun olduğu Strasbourg St.Denis bölgesini araç trafiğine kapatıp çevredeki araçları ateşe vererek iş yerlerinin camlarını kırmaları üzerine, güvenlik güçleri müdahale etti. Kaçan PKK'lılardan 3'ü yakalandı.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

PKK'lılar, Fransa'da İşkenceyi Önleme Komitesi binasını işgal etti 
 
Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın İmralı adasındaki koğuşunun 6 metre küçültüldüğü iddiasıyla başlayan eylemler, durumun böyle olmadığı netleşmesine rağmen sürüyor. 
  
Terör örgütü PKK sempatizanları bu kez Fransa'da ortalığı karıştırdı. Strasbourg'da bulunan Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi'nin (CPT) merkez binası PKK'lılar tarafından işgal edildi. PKK mensubu 50 kişi, binadaki çalışanları da rehin alarak binaya terör örgütünü temsil eden pankartlar astı. Güvenlik güçleri eyleme müdahale ederek 15 örgüt mensubunu gözaltına aldı. CPT, daha önce çeşitli tarihlerde Öcalan'ın kötü muamele görmediğine, sağlık ve cezaevi koşullarının iyi olduğuna dair raporlar vermişti. PKK sempatizanları Paris'te de Strasbourg St.Denis bölgesini araç trafiğine kapatıp çevredeki araçları ateşe vererek işyerlerinin camlarını kırdı. Polis burada da 3 kişiyi gözaltına aldı.

Yurtiçinde de eylemler Cizre, Doğubayazıt, Şanlıurfa, Van ve Adana'da sürdürüldü. Konuyla ilgili DTP ilçe teşkilatında görevli bir genç tarafından yapıldığı belirtilen ihbar, emniyeti alarma geçirdi. İhbarcı, yürüyüşte bir Kürt gencinin öldürüleceğini ve suçun asker ve polisin üzerine atılacağını anlattı. PKK yandaşları vatandaşları da provoke edip ayağa kaldıracaktı. Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin dokuzuncu yılında Cizre'de gerçekleşen gösteride 16 yaşındaki Yahya Menekşe linç edilerek hayatını kaybetmişti. Benzeri bir durumun yaşanmasından endişe eden emniyet birimleri gerekli tedbirleri aldı. Şırnak ve Doğubayazıt'ta DTP'nin düzenlediği yürüyüş öncesi tüm esnaf kepenklerini kapattı. Eylemci gruplara gerekli izni almadıkları gerekçesiyle polis müdahale etti. Ancak korkulan provokasyon yaşanmadı. Eylemcilerin yürüyüş güzergahı boyunca çevredeki dükkanları ve siyasi parti temsilciliklerini taşlaması dikkat çekti.
Zaman


Geri Dön