27 / 04 / 2024

Crystal, bu yıl 2 bin 100 odalı iki otel satın aldı

Crystal, bu yıl 2 bin 100 odalı iki otel satın aldı

Crystal Otelleri Üst Düzey Yetkilisi Umman Çetinbaş, krize rağmen otel zincirinin büyümeye devam ettiğini,
yeni oteller yaparak turizm hizmetine sunduklarını söyledi



Çetinbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya ve Bodrum'da toplam 6 otelde 3 bin 150 oda, 8 bin 250 yatak kapasitesi bulunduğunu belirterek, bu yıla kadar üç otelleri olduğunu ve 2 bin 223 oda ile 6 bin 150 yatağa sahip olunduğunu kaydetti. Bu yıl 2 bin 100 yatak kapasiteli iki otel satın aldıklarını, bir otelin de işletmesini üstlendiklerini anlatan Çetinbaş, "Bu yıl bünyemize kattığımız otellerle oda sayımız 3 bin 150, yatak kapasitemiz 8 bin 250'ye yükseldi" dedi.

2011 yılında, kendi mülklerinde yeni yapılacak otelle yatak kapasitesinin 10 bini aşacağını söyleyen Çetinbaş, "Yaptığımız ve yapacağımız her otelin yeri tapulu malımız. İnşaatı da kendimiz yapıyoruz. İnşaatı yaparken kaliteye büyük önem veriyoruz. Sayısal büyürken kaliteye de büyük önem veriyoruz. Yeni satın aldığımız oteller pazarlarda bilinen otellerdi. Bu nedenle bu otellerin pazarlanmasında sıkıntı çekilmez. Biz Türkiye'nin kendi mülkleriyle büyüyen ender turizm gruplarından biriyiz" diye konuştu.

MÜŞTERİYE GÖRE OTEL YAPILIYOR
Umman Çetinbaş, otelleri yaparken gelecek müşteri profiline baktıklarını vurgulayarak, Ruslar'ın eğlenceyi, Alman ve Avrupalıların ise daha çok dinlenmeye yönelik tatil istediklerini, bu nedenle otelde hangi pazar insanlarının konaklayacağını belirleyerek oteli ona göre projelendirdiklerini belirtti. Rusların geldiği otellerde eğlence mekanlarının ve havuzların bol olduğunu, Avrupalıların geldiği otellerde ise özellikle sahillere özen
gösterildiğini, fazla gürültü olmamasına dikkat ettiklerini anlatan Çetinbaş, otellerdeki müşterilere daha kaliteli hizmet sunmak için bir akademi kurduklarını ve personelin burada eğitildiğini, tüm otellerdeki çamaşırların yıkanması için Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde büyük bir çamaşırhane yaptıklarını, daha sağlıklı et tüketilmesini sağlamak amacıyla da et işleme tesisleri kurduklarını bildirdi.

"130 BİN TURİST AĞIRLAYACAĞIZ"
Umman Çetinbaş, gelecek yıl otellerinin tümünde 130 bin civarında turist ağırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Çetinbaş, sözlerini şöyle tamamladı: "Gelecek turizm sezonunda 6 otelimizde toplam 1 milyondan fazla geceleme
olacağını tahmin ediyoruz. Yani 2010 yılında otellerimizde 130 bin civarında turist ağırlamayı hedefliyoruz. Her turist ortalama 8 gün kalıyor. Ağırlıklı olarak müşterilerimiz Avrupalı, Rus ve Ukraynalı turistler. İç pazarda da tercih edilen otel zinciriyiz. Otellerimizde kalan misafirlerimizin yüzde 25'i Türk'tür."
AA

Geri Dön