01 / 05 / 2024

Çuhadaroğlu'nun yarışmasına 593 proje başvurdu

Çuhadaroğlu'nun yarışmasına 593 proje başvurdu

Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş'nin Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması sonuçlandı



Çuhadaroğlu Metal Sanayi ve Pazarlama A.Ş tarafından, alüminyum sektörünün gelişimini desteklemek ve mimarlık fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerinin yaratıcı fikirlerle kendilerini geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen Alüminyum Öğrenci Proje Yarışması'nın altıncısı sonuçlandı. Rekor bir katılımla gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl toplam 593 proje başvurdu.

60 PROJE FİNALDE

Bu yılki konusu; "Edirne Sınır Ötesi Ticaret ve Fuar Merkezi Karşılama ve Yönetim Binası" mimari tasarımı olarak belirlenen yarışmaya yurt içindeki üniversiteler ile KKTC'deki üniversitelerin mimarlık bölümlerinde öğrenim gören lisans öğrencileri bireysel ya da grup olarak katıld. ıjürinin yaptığı ön değerlendirme sonucunda 60 proje finale kaldı.

Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde yapılan final değerlendirmelerinde ise birincilik ödülü Yusuf Uyar, Gürcan Demirtaş ve Nevzat Kasal aldı. Birinciler 6 bin ve 2 kişilik Prag seyahati kazandı.

EV SAHİBİ TRAKYA

Yarışmada ikinci ise Tuğgen Kukul, Abdullah Kocamaz ve Fatih Cin oldu. İkinciler 4 bin TL ödül alırken üçüncülük ödülü kazanan Regaip Adem 3 bin TLTik ödülün sahibi oldu.

Yarışmada Ersin Özdamar, Burak Koltukoğlu, Amar Pasic, Kadem Karaman, Tülin Meydan, Bengihan Fındık, Zeynep Canan Aksu, Cihan Sevindik ve Mustafa Kaan Özdoğan ise mansiyon aldı. Sanayici ve üniversiteleri bir araya getirerek, öğrencileri iş ortamına alıştırmayı da hedefleyen yarışmaya bu yıl Trakya Üniversitesi ev sahipliği yaptı.
Star


Geri Dön