04 / 05 / 2024

ÇUKOBİRLİK Şanlıurfa'ya 30 bin tonluk tesis kuruyor!

ÇUKOBİRLİK Şanlıurfa'ya 30 bin tonluk tesis kuruyor!

Selahattin Güneş, Akçakale yolu üzerinde 30 dönümlük arazi üzerinde 30 bin tonluk entegre bir tesis kuracaklarını söyledi



ÇUKOBİRLİK Şanlıurfa Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Güneş, Akçakale yolu üzerinde 30 dönümlük arazi üzerinde 30 bin tonluk entegre bir tesis kuracaklarını söyledi. Halen temeli atılan söz konusu tesisin 2 yıl içerisinde bitirilmesini planlandıklarını aktaran Güneş, "GAP'la birlikte hem göç alan hem de sulamaya başlanan arazilere daha çok ürün yetiştirilmesi nedeniyle talep arttı. Planlanan 30 bin tonluk entegre tesisle kütlü pamuk ortaklardan alınarak işlenecek. Yeni entegre tesis, mevcut olandan daha büyük bir alana sahip. Dolayısıyla alım kapasitemiz de artacak. 4 bin 882 mevcut ortağımızla bu yıl bölgede alım gerçekleştireceğiz. Her alım döneminde kütlü pamuk alım kapasitesi yüzde 50 ile 100 oranında artıyor" diye konuştu.

ÇUKOBİRLİK'in Çukurova bölgesinde pamuk üreticilerinin ürünlerini değerlendirmek ve üreticiye destek sağlamak amacıyla Tarım Satış Kooperatifleri Yasası'na göre kurulduğunu hatırlatan Güneş, "Birlik ortaklarının pamuğunu, soyasını, ayçiçeğini, kandaşını, yer fıstığını satın alarak onları serbest piyasa koşullarında haksız rekabetten korumaya çalışıyor. Aynı zamanda zirai ilaç, zirai gübre ve tohumluk gibi ayni destek sağıyoruz. Ortaklarımız ÇUKOBİRLİK'e sahip çıkmaya devam ediyor. Ortaklarımız bize ürünlerini getirip teslim ettiği sürece, piyasayla kıyaslanamayacak oranda daha iyi kooperatifçilik hizmetleri alma imkanı bulacak" dedi.

Ortaklarının kendilerine vereceği destek ve güçle aşamayacakları zorluk kalmayacağını kaydeden Güneş, "Tüm ortaklarımızın bu bilinç içerisinde kendi kooperatiflerine ve birliğe sahip çıkmalarını diliyorum. ÇUKOBİRLİK piya-
£sada olduğu sürece ortaklarımızın ürünü daha iyi para eder. ÇUKOBİRLİK ne kadar tohum, gübre, zirai ilaç gibi emtiayı dağıtırsa, piyasalar o oranda regüle edilir, bu şekilde fahiş fiyatların önüne geçilmiş olur. Biz ürünü ön ödeme ile aldıktan sonra piyasalar yükseldiğinde fark veriyoruz. ÇUKOBİRLİK dışında alım yapanların hiçbiri 1 kuruş dahi fark vermiyor ortaklarımız tüm bunları dikkate almalı" şeklinde konuştu.
Mutlu Güneş/Dünya


Geri Dön