06 / 10 / 2024

Çukurbağ'da kazı çalışmaları başlıyor!

Çukurbağ'da kazı çalışmaları başlıyor!

Dört yıl önce başlanan Çukurbağ Mahallesi’ndeki kazılarda çok sayıda tarihi esere rastlanmıştı. Kazıların yeniden başlayacağı duyuruldu




İlimizin arkeolojik açıdan zengin olan, eski Nikomedya kentinin merkezi İzmit Çukurbağ Mahallesi’nde, dört yıl önce yapılan kazıda, çok önemli boyalı ve atlı figürler olmak üzere çok sayıda eser çıkmış, restorasyonu yapılarak Arkeoloji Müzesi Sergi Salonu’nda sergilenmişti. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü aynı yerde bulunan kazı alanının devamı olacak 52 pafta,414 ada da bulunan parselleri kamulaştırarak, parseller üzerindeki eski yapıların yıkımı için Koruma Bölge Kurulundan 17.11.2015 tarih ve 2266 no’lu karar alındı.

 

ÖNCE YIKIM

İzmit Belediyesi’nce yıkım işleminden sonra 2016 yılında Çukurbağ kazısı yeniden başlayacak. Kazı sonrasında, çok sayıda arkeolojik eser ve kalıntıların ortaya çıkacağı tahmin ediliyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan yerinde inceleme yaparak kazıya bir an önce başlanması için Müze Müdür Vekili Rıdvan Gölcü’ ye talimat vererek gerekli hazırlıkların yapılmasını söyledi.


Manşet Kocaeli 



Geri Dön