29 / 04 / 2024

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.



Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen iki depremden sonra 40 bine yakın vatandaş hayatını kaybederken, halen enkaz altından kurtarılan insanlar da umut oluyor. 

Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar enkaz kaldırma çalışmaları için en az 2 hafta beklenmesi gerektiğini dile getiriyor.  Uzmanlar ayrıca açıklamalarında insan bedeninin dayanıklılığının hafife alındığını da vurguluyor. 

Hatay da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin 13. gününde 3 vatandaş enkazdan sağ kurtarılınca, enkaz kaldırma çalışmaları için acele edilmemesi gerektiği konusunda uyarılar da peş peşe yapıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bugün bir açıklama yapan Hatay Valiliği enkaz kaldırma çalışmalarının yarın başlayacağını dile getirdi. Verilen bilgilere göre, depremlerin en fazla vurduğu şehirler arasında yer alan Hatay'da başlayacak olan çalışmanın duyurusu Valilik'in internet sitesinde de yer aldı.


Geri Dön