Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!
Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.
Temelini 2013 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından attığı Adana, Mersin ve Osmaniye illerine de hizmet verecek Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.
Sabah'tan Bora Erdem'in haberine göre; Çukurova Turistik Otelciler ve İşl. Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu, "Yılda 10 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlanan Çukurova Havalimanı ihalesini en son 16 Mart 2020 tarihinde Terminal Yapı - Günbeton A.Ş. ortak girişimi almıştı" diye konuştu. Zaimoğlu, "Çukurova Bölgesel Havalimanı çevremizdeki iller ile beraber düşündüğümüz zaman Adana, Mersin, Osmaniye'yi de kapsayan ülkemiz içinde yaklaşık 5 milyonluk bir nüfusa hizmet edecek. Turizmde istenilen seviyeleri yakalayabilmemiz için özellikle yurtdışı tarifeli seferlerin artacağı belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanının bir an önce hizmete girmesi bölgemiz turizmi açısından son derece önem arz etmektedir" açıklamasında bulundu. Zaimoğlu, "Çukurova bölgemizde özellikle kültür, deniz, sağlık ve gastronomi turizmi ile öne çıkan bir bölgedir. Bugün için belli hatlar dışında yurt dışından direk sefer olmaması nedeniyle özellikle Rusya'dan bölgemize turist getiremiyoruz. Aynı şekilde diğer turizm çeşitlerine göre en az 10 katı gelir getiren Sağlık Turizminde de bu sorunla karşı karşıyayız. Hastanelerinin altyapısıyla birlikte mesleğinde son derece başarılı olan hekimleriyle ülkemiz Sağlık Turizmi konusunda öne çıkabilecek olan bölgemiz ulaşım problemlerinden dolayı istediği payı alamamaktadır" diye konuştu.
Çukurova Bölgesel Havalimanı yapımına destek verdiklerini söyleyen Başkanı Tayyar Zaimoğlu, "Turizm dışında ülkemizin en önemli tarım üretimi yapılan bölgelerinin başında da gelen Çukurova bölgemizde, yeni havalimanı sayesinde sadece yolcu trafiği değil, birçok ülkeye doğrudan gidecek kargo uçuşlarının artmasıyla da Çukurova'da üretilen tarım ürünlerinin yurt dışına ihracatı daha çok olacak bu da Çukurova'da üretim yapan çiftçinin gelirinin artmasına katkı sağlayacaktır. Antalya havalimanından bugün dünyanın çok sayıda ülkesine doğrudan uçan kargo uçakları sayesinde Antalya tarımında üretilen ürünlerin büyük çoğunluğu ihraç edilmektedir" ifadelerini kullandı.
Zaimoğlu, son olarak şunları söyledi: "Ayrıca Çukurova Havalimanının coğrafi konumu nedeniyle açıldığında Ortadoğu, Afrika ve Doğu Akdeniz'in merkezi konumunda olacağı için uluslararası uçuşlarla ileride Dubai gibi, İstanbul gibi birçok ülkeden bağlantılı uçuşlarla geniş bir bölgenin hubı olma özelliğine de sahip olacaktır. Ayrıca birçok rakip hava meydanlarının aksine kar, buz, sis gibi hava muhalefeti bulunmayan, 365 gün, 24 saat rahatlıkla iniş-kalkış yapabilecek özelliklere de sahiptir."