02 / 05 / 2024

Çukurova Teknokent'te firmalar faaliyete başladı!

Çukurova Teknokent'te firmalar faaliyete başladı!

2007 yılında inşaatının temeli atılan Çukurova Teknokent'te firmaların faaliyete başladığını bildirdi



Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, 2007 yılında inşaatının temeli atılan, ancak
kaynak sıkıntıları nedeniyle tamamlanması geciken Çukurova Teknokent'te firmaların faaliyete başladığını bildirdi.

Akınoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2007 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından atılan Çukurova Teknokent ile ilgili kaynak sıkıntıları yaşanmasının süreci olumsuz etkilediğini söyledi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığının sağladığı desteklerle inşaatın tamamlandığını anlatan Akınoğlu, "Kaynak sıkıntıları yaşamamıza karşın üç binadan oluşan Çukurova Teknokent'in birinci binasını yaklaşık 4 milyon lira harcama yaparak tamamladık. Firmalar da taşınmaya başladı. Yönetim olarak biz de taşındık. Şu an çevre düzenlemesi de gayet iyi durumda" dedi.

Binada yılbaşı itibariyle ofis kiralamaya başladıklarını belirten Akınoğlu, şöyle devam etti:

"Yaklaşık iki ay içinde 11 firma kiralama işlemini yaptı. Bunlardan 3'ü taşındı. Diğerleri de taşınma hazırlıkları yapıyor. Kısa sürede onlar da gelecek. Şu an 20 civarında daha yerimiz var. Buralar için de başvurular geliyor. Bu başvuruları 15 günde bir yapılan yönetim kurulu toplantımızda değerlendirmeye alıyoruz. 11 firmanın ofis kiraladığı teknokentte 1-2 ay içinde yer kalmayacağını tahmin ediyoruz."

-"İKİNCİ BİNANIN TEMELİ DE BU YIL ATILACAK"-
Akınoğlu, inşaatın bundan sonraki sürecinde daha rahat hareket edebileceklerini söyledi.

Birinci binada ofislerin metre karesinin 1700 dolardan kiraya verildiğini belirten Akınoğlu, şunları söyledi:
"Burada 40 ile 130 metre kare arasında değişen yerler var. Firmalar kendi kapasitelerine göre tercih yapıyorlar. Birinci binanın kira gelirleri ile bu yıl içinde ikinci binanın da temelini atacağız. O binanın daha çabuk biteceğini düşünüyoruz. Çünkü, birinci bina yapılırken altyapının da büyük bölümü tamamlandı. Hazır altyapıya ikinci ve üçüncü binaları kuracağız. Bu nedenle o binaların daha hızlı ve maliyeti az şekilde yapılacağını düşünüyoruz."

Akınoğlu, Çukurova Teknokent'in resmi açılış töreni için  Adana  Valiliği ile görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Teknokentin üniversite ve sanayi işbirliğini daha da artıracağını anlatan Akınoğlu, bu işbirliğinin kentin Ar-Ge altyapısını güçlendireceğini ifade etti.
AA


Geri Dön