12 / 05 / 2024

Çukurova Tower, 2014 yılı sonunda teslim edilecek!

 Çukurova Tower, 2014 yılı sonunda teslim edilecek!

Çukurova Gayrimenkul'ün İstanbul'daki ilk projesi AdanusPark'taki satışların yüzde 70'i tamamlandı. Son kalan dairelerin fiyatları ise 249 bin TL'den başlıyor. AdanusPark, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına hakim konumda





Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal'da hayata geçirilen AdanusPark projesinde yaklaşık altı ay önce yaşam başladı. İçerisinde 180 dairenin yer aldığı projede satışların yüzde 70'i tamamlandı. Projede açık yüzme havuzu, fitness salonu, cafe, hobi salonu, basketbol sahası, çocuk parkı, yüzde 84'ü yeşil alan, yürüyüş parkuru güneşlenme terası, kapalı otopark ve güvenlik yer alıyor. 19 ve dokuz katlı üç blokta 180 konutun yer aldığı AdanusPark'ta, daireler 73 ile 287 metrekare arasında değişiyor.


Çukurova Gayrimenkul İstanbul'daki ikinci projesi Çukurova Tower için start verdi. Kartal'da yer alan ve hafriyat çalışmaları devam eden projede, satışlar Eylül ayında başlayacak. Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, AdanusPark'ta gelinen son durumu ve yeni projeleri Çukurova Tower'ı anlattı.


Çukurova Gayrimenkul hakkında bilgi verir misiniz?


1993 yılında bir aile şirketi olarak kurulan şirket, toplam 20 nitelikli inşaat projesi bitirmiştir. Mersin'de toplam 500 dairelik yurtdışı odaklı müşterilerimize yönelik yazlık Liparis 4 ve Liparis 2 projelerinde yapımcı ortak olarak yer almış, Adana'da Çukurova adıyla çeşitli projeleri inşa etmiş ve son yıllarda Platin AŞ adı altında özel ve nitelikli konut projelerini hayata geçirmiştir. 


İstanbul'da Adanus Park adıyla nitelikli diğer bir site projesine 2009 yılında başlamış olan şirket, gayrimenkul ve inşaat sektöründe aktif olarak yer almaya devam etmektedir. Tüm şirketleri Son Grup adı altında tek çatıda toplayarak, sağlıklı şekilde şirketlerin gelişmesi için çalışmaktadır. 


Temkinli büyümeyi seven, büyük miktarlarda kredi ile iş yapmayı sevmeyen bir yapımız var. Ağırlıklı olarak öz sermaye ile projelerimizi geliştiriyoruz. Son Grup piyasaya göre arz talep dengesini de göz önünde bulundurarak, kendi öz kaynakları ya da bir yatırım grubu ile iki arsa alarak yılda 500 konut üretmeyi hedefliyor.


İstanbul'daki ilk projeniz AdanusPark'ta dairelerin yüzde kaçı satıldı?


Kartal'ın prestijli projelerinden olan AdanusPark, Kartal-Tem bağlantı otoyolu üzerindeki 10 bin metrekare arsa üzerine 180 dairelik rezidans konforuna sahip bir şekilde inşa edildi. AdanusPark, İstanbul'un yeni çekim merkezi Kartal'ın en stratejik noktasında, Kartal Real AVM'nin hemen yanında Marmara Denizi ve Adalar'ın eşsiz manzarasına hakim konumda. Açılacak metro istasyonuna 200 metre yürüme mesafesinde bulunuyor. Tago Mimarlık imzasını taşıyan projede; son deprem yönetmeliğinin zorunlu kıldığı standartların çok üzerinde inşaat teknikleri ile çalışma yapıldı. Projede satışların yüzde 70'i tamamlandı.


Daire fiyatları nasıl?


Projede açık yüzme havuzu, fitness salonu, cafe, hobi salonu, basketbol sahası, çocuk parkı, yüzde 84'ü yeşil alan, yürüyüş parkuru, güneşlenme terası, kapalı otopark ve güvenlik yer alıyor. 19 ve dokuz katlı üç blokta 180 adet konuttan meydana gelen AdanusPark'ta 73 ile 287 metrekare arasında değişen dairelerde fiyatlar 249 bin TL'den başlıyor.


AdanusPark projesinden konut satın alanlar daha çok yatırım amaçlı mı, oturum amaçlı mı almayı tercih ediyorlar?


Yaklaşık 30 milyon TL yatırım ile hayata geçirdiğimiz projemizde yaşam altı ay önce başladı. Projemizden konut alanlar genellikle oturum amaçlı alıyorlar. İlk alanlar şu anda yüzde 60 prim yaptı. Müşteri profilimizin büyük kısmını beyaz yakalılar oluşturuyor. Metro, Tem bağlantı yolu, E-5, Sabiha Gökçen, IDO gibi ulaşım arterlerine kolay ulaşım imkanına sahip olması projeyi ön plana çıkarıyor.


Yeni projeniz Çukurova Tower hakkında bilgi verir misiniz? 

Projenin yatırım maliyeti nedir?


Çukurova Tower, Kartal'da AdanusPark projesine komşu bir alanda zemin artı 36 katlı tek blokta yükselecek. 238 konutun yer alacağı proje toplam 7 bin metrekare arsa üzerine kurulacak. 2014 yılı sonunda teslim edilecek Çukurova Tower'da stüdyo, 1+1,2+1 ve 3+1 konut tipleri bulunuyor. Gerçek bir rezidans yapıyoruz. Dördüncü kattan itibaren daireler Marmara Denizi ve Adalar manzaralı. AdanusPark'taki kalite çıtamızı Çukurova Tower ile bir kademe daha yukarıya çıkaracağız. Projemizin en önemli özelliği, tüm dünyada yüksek yapılarda uygulanan ileri teknoloji tekniklerin uygulanacak olmasıdır. Projede Back-up Concierge hizmetleri de yer alıyor. Ayrıca, her daire sahibine iki araçlık otopark veriliyor. Hafriyat çalışmaları devam eden Çukurova Tower'da satışlar Eylül ayında başlayacak. Projemizin yatırım maliyeti 30 milyon TL.


Arsa stokunuz ne durumda?


Adana'da yaklaşık 2 bin konutluk proje arsası ile 60 bin metrekarelik alışveriş merkezi yapılabilecek arsamız bulunuyor. Bunlar bölgenin gelişimi ve şartların olgunlaşması doğrultusunda hayata geçirilecek projeler. Adana'da işlerimiz devam ediyor. Ağırlığımızı İstanbul'a verdik. Elimizdeki arsaların değeri yaklaşık 50 milyon TL. Bunlar devreye girdiği zaman yaklaşık 200 milyon TL'lik bir yatırım bütçesi ortaya çıkıyor. Bu projeleri 3-4 yıl içerisinde devreye almayı planlıyoruz. Ayrıca, arsa arayışlarımız İstanbul'da devam ediyor. İstanbul Anadolu Yakası'nda Kartal, Maltepe, Çekmeköy ve Ümraniye'nin ana arterlere yakın bölgelerine bakıyoruz. Avrupa Yakası'nda ise Kağıthane, Bomonti, Maslak ve Şişli bölgeleri ile ilgileniyoruz.


Önümüzdeki dönemde arsa fiyatları artar mı?


Geçtiğimiz yıldan gelen piyasalardaki aşırı hareketlilik, farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların inşaat sektörüne yönelmesi, talebin arsa konusunda fazla olması arsalarını satmak isteyen arsa sahiplerinin fiyatlarını yükseltmesine sebep oldu. 2012-2013 yıllarında arsa açısından bu mevcut şişkinliğin geçeceğini düşünüyoruz. Çünkü 2012 yılında bir önceki yıla oranla alman ruhsat sayısında yüzde 10 düşüş var. Hükümetin piyasayı soğutma girişimleri, komşularımızın sıkıntıları, Avrupa'daki bunalım ve bankaların biraz daha temkinli hareket etmesi gayrimenkul alıcılarının alım kararlarını olumsuz etkileyen, bekleme sürecine iten faktörler oldu. 2012-13 yıllarında gayrimenkul sektöründe hem konut hem de arsa fiyatlarının biraz daha düşeceğini öngörüyorum. Bu dönemde nakdi güçlü olan firmaların arsaya yöneleceğini tahmin ediyorum.


Real State



Geri Dön