30 / 04 / 2024

Çukurova'da imar planları inceleniyor!

Çukurova'da imar planları inceleniyor!

Çukurova Belediye Başkanıı Soner Çetin. Çukurova Belediye Meclisi'nden birkaç ay önce gecen 1/1000 İlk uygulama İmar planı hakkında "Olası yanlışlıkların önüne geçmek'' amacıyla inceleme başlattı.



Çukurova Belediye Başkanıı Soner Çetin. Çukurova  Belediye Meclisi'nden birkaç ay önce gecen 1/1000 İlk uygulama İmar planı hakkında "Olası yanlışlıkların önüne geçmek'' amacıyla inceleme başlattı. Duyumlar üzerine Türkiye'de ilk J kez Çetin in talimatıyla yapılan inceleme sırasında plana aykırı yanlışlıklar yapıldığı belirlendi Konu tekrar meclis gündemine alındı. Büyükşehir'e bilgi verildi. 


İLK KEZ YAPILIYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İller Bankası kavşağından başlayarak Güzelyalı. Mahfesığmaz. Toros. Huzurevleri, Belediye Evleri ve 100. Yıl mahallelerini kapsayan 1/1000 İlk Uygulama İmar Planının üc ay önce meclisten geçmesini ve Büyükşehlr tarafından 10 Şubatta onaylanmasını yeterli görmedi. Yoğunluklar, çekme mesafeleri, vaziyet planlan, kat ^adetlen ve sosyal donatı alanları gibi konularda vatandaşların ve müteahhitlerin önünü açan plan değişikliği hayata geçirilme aşamasında iken Çetin, duyumlar ve basına yansıyan haberlerin de etkisiyle "kapsamlı İmar incelemesi'' başlattı. 


ARTIŞ-EKSİLTMELER SAPTANDI

Çukurova Belediyesi bünyesinde Başkan Soner Çetin in talimatıyla gerçekleştirilen 'İmar incelemeleri' sırasında görüldü kl; İlce belediye meclisinden geçen ve Büyükşehir tarafından da onaylanmış olan İmar planına aykırı olarak yoğunluğun artırıldığı veya düşürüldüğü, bazı konut alanlarının yeşil alana çevrildiği, çekme alanlarının düşürülerek yahut sıfırlanarak zemindeki İnşaat alanının yükseltildiği, özetle mevcut nazım planına aykırı hareket edildiği saptandı. "İşi şansa bırakmayan'' söz konusu İncelemeler sırasında "Sehven (yanlışlıkla) uygulama yapıldığı" belirlendi. 


Hürriyet Çukurova Gap


Geri Dön