15 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı açıkladı! Öğrencilere tam 5 bin 104 TL karne hediyesi!

Cumhurbaşkanı açıkladı! Öğrencilere tam 5 bin 104 TL karne hediyesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Karnesini kapıp gelene tam 5 bin 104 TL ödeme. İşte detaylar!



BAŞARILI ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayata geçecek olan yeni sosyal yardım faaliyeti olan 'Başarı Teşvik Programı' hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan;

"Sosyal yardım alma hakkına sahip olan ailelere mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak olan başarı desteği verilecektir. Buna ek olarak da dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı çerçevede öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesinde bulunacağız.”

ÖDEMELER ASGARİ ÜCRETLE ORANTILI!

Destek ödemesine dair tüm detayları ve konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Yanık'ın açıkladı. İşte öne çıkan detaylar şu şekilde; "Öğrencilere devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı elde eden aynı çerçevede öğrencilere devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri verilecektir.

Sosyal yardım alan vatandaşlar meslek lisesi mezunu öğrenciler ile birlikte lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak olan gençlere de net asgari ücrete orantılı bir şekilde destek verilecek. Yine aynı halde ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını da karşılayacağız."

İHTİYAÇ SAHİBİ VE KORUNMA ALTINDAKİ ÖĞRENCİLERE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Başarı Teşvik Programı' ile en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün bir şekilde eğitim gören öğrencisi olan ihtiyaç sahibi hanelere, her yıl eğitim süresince aylık 300 TL destek sağlayacaklarını duyurdu.

TEŞVİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Cumhurbaşkanı'nın başarıyı teşvik etmek için duyurduğu bu ödemelere ikinci dönem başvuruları gelecek hafta başlıyor. Başvurular ise bulunulan ilin sosyal yardımlaşma ve dayanışma dernekleri üzerinden yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön