Ekonomi

Cumhurbaşkanı açıkladı! Takdir belgesini kapıp gelen öğrenciye 5 bin TL hibe!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencileri sevindiren bir haber verdi. Takdir belgesini alan öğrenciye 5 bin TL hibe verilecek. İşte detaylar!Bu müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi

Öğrencilere Başarı Teşvik Programı kapsamında maddi destekte bulunulacak. Bu müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Peki bu teşvik programından nasıl yararlanılacak? İşte detaylar!

 Zor bir eğitim, öğretim yılı geçiren öğrencilere müjdeli haber verildi. Öğrenciler hibe programından yararlanabilecekler. İlk olarak öğrencilerden istenen takdir ya da teşekkür belgesi almaları. Belirli bir başarıyı elde etmiş olan bu öğrencilerin sağlaması gereken ikinci şartta var. O ise, ailelerinin hali hazırda sosyal yardımdan faydalanıyor olması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başarı Teşvik Programı çerçevesinde, uygulanacak olan destek paketini şu şekilde açıkladı;

“Sosyal yardım alan vatandaşların çocukları, devlet okullarında eğitim alan ve sınıflarını da derece ile bitiren ilk ve ortaöğretim öğrencilere net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim gören öğrencilerimize de net asgari ücret kadar dönem arasında başarı desteği vereceğiz.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEK TEK AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti; “Dört yıllık örgün eğitimde yükseköğretim kurumlarında eğitim alan öğrencilere ise aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız. Öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirmek için başarı destekleri vereceğiz. YÖK'ün açıklamış olduğu dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı elde eden aynı kapsamdaki öğrencilere devletlerinin yanında olduğunu hissettirmek amacıyla da başarı destekleri sağlayacağız.””

“Sosyal yardımdan faydalanan vatandaşların meslek lisesi mezunu öğrencileri ile lise eğitimin ardından meslek edindirme kurslarına gidip iş hayatına atılmayı düşünen gençlere de net asgari ücrete orantılı olacak şekilde destekte bulunacağız. Aynı durumdaki hanelerimizin evlatlarından işe girmek adına gereken merkezi sınavlar ile spor, bilim ve sanat yarışmalarına katılmaları ile doğacak ihtiyaçlarını da karşılayacağız."

Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmiş asgari ücretin yüzde 60’ı olan tutar, 5.103 TL’ye tekabül ediyor. Söz konusu uygulama kapsamında herhangi bir başvuru yapılmasına ise gerek yok. Sosyal yardım alan hanelerin çocukları, takdir ya da teşekkür belgesi almaları halinde otomatik olarak bu desteği almaya hak kazanacaklar.