Ekonomi

Cumhurbaşkanı az önce duyurdu! Nakit ihtiyacı tarih oluyor! Emeklilere 30 bin TL ödeme müjdesi! İşte detaylar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, az önce imzaladı! Emekliye 30 bin TL ödeme geldi. İşte detaylar!Bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayladı ve duyurdu

Emekli aylığı alan vatandaşlara, devlet destekli 30 bin lirayı bulan ödemenin yapılacağı açıklandı. Bu kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayladı ve duyurdu.

 İşte, emekliler için başlatılan yeni ödeme kampanyana dair detaylar...

NAKİT İHTİYACI TARİH OLUYOR!

Nakit ihtiyacı olan emekli vatandaşlara, devlet destekli 30.000 TL'yi bulan kredi olanağı sağlanacak. Uygun faiz oranlı krediden yararlanmak isteyen kişiler, başvuru yaptıkları gün içerisinde ödemelerini hemen alabilecek. Emekli maaşını Ziraat Bankası'ndan alan tüm emekliler için devlet destekli bu krediden yararlanabilecek. Yine maaşını Ziraat Bankası'ndan alan emekli vatandaşlar borç kapatmaları gerekiyorsa da bankanın belirlediği şartları taşıdıkları zaman borç kapatma kredisi olarak 100.000 TL'yi bulan ödemeden de yararlanabiliyorlar.

DEVLET DESTEKLİ KREDİ BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR? İŞTE DEVLET DESTEKLİ KREDİ DETAYLARI!

Emekliler, 30.000 TL'yi bulan ihtiyaç kredisinin başvurularını banka şubelerinden yapılabilir aynı zamanda bankalardan yapılabildiği gibi, internet bankacılığından da kolayca da yapabilirler. Başvurusu onaylanan müşterilerin ödemeleri aynı gün beş dakika içerisinde hesaplarına yatırılıyor.

İşte diğer bankaların kredi kampanyaları;

HALKBANK KREDİ KAMPANYASI

Toplam maliyet, YANİ VERİLEN MİKTAR, 22.517 Türk Lirası ve faiz oranı yüzde 1,89 ve yıllık maliyet oranı yüzde 32,86 belirlendi. Aylık Taksit olarak da 623 Türk Lirası olduğu duyuruldu.

VAKIFBANK KREDİ KAMPANYASI

Toplam Maliyet yani verilen miktar, 22.604 Türk Lirası. Bu fiyatın faiz oranı, yüzde 1,91 olduğu belirtildi. Yıllık maliyet oranı yüzde 33,25 Aylık Taksit olarak 626 Türk Lirası belirlendi.

KREDİ ÇEKMEK İÇİN MAAŞ NE KADAR OLMALI?

Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalar ile belli bir sınıra çekilmiştir. Buna göre aylık taksit ödemeleri, belgelenebilir aylık gelirinizin yüzde 50'sini geçmemektedir. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.

BUGÜN EMEKLİ OLSAM NE KADAR MAAŞ ALIRIM?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayında enflasyon rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 2,88 artış gösterdiği belirtildi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 yükseldi. Bu oranlara göre her yıl emekli ve memur maaşları belirlenmektedir.

SGK da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileri ile birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaş açık bir şekilde belirtiliyor.

Raporluyken maaş kesintisi nereden alınır?

TOKİ kura çekiliş tarihleri! TOKİ kura hangi iller açıklandı?

Hesabınızda 7.500 TL olabilir! Hemen çekin yoksa o para bankanın olacak! İşte detaylar!