30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa'daki dönüşüm rezaletine son verin!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa'daki dönüşüm rezaletine son verin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bursa’nın yeni belediye başkanı Alinur Aktaş'a verdiği kentsel dönüşüm konusundaki talimatının ardından gözler İstanbul’da Fikirtepe ve Bağdat Caddesi’ne çevrildi.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş dün Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Bursa Kent Konseyi Genişletilmiş Yürütme Kurulu Toplantısı”nda yaptığı konuşmada şu açıklamaları yaptı: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevi vermesinin ardından ilk olarak ‘Allah aşkına şu Bursa’daki kentsel dönüşüm rezaletine son verin’ dedi. Doğanbey’in çok konuşulmasından dolayı oluşmuş kötü algı var” dedi.

 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Bursa'da  TOKİ  tarafından inşa edilen çok katlı kentsel dönüşüm projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmesi gözlerin İstanbul'a çevrilmesine neden oldu.  Mega kentin birçok ilçesinde hali hazırda yüksek katlı dönüşüm projesi inşa edilirken inşaat faaliyetlerinin en çok yoğunlaştığı iki bölge mevcut: Fikirtepe ve Bağdat Caddesi.

GECEKONDU İLE REZİDANS KOMŞU OLDU


Kentsel dönüşüm dendiğinde İstanbul'da ilk akla gelen bölgelerden olan Fikirtepe'de toz, toprak ve sokakları dolduran kamyonlarla adeta savaş alanına döndü.  Müteahhitlerle, mal sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle bölgede başlayamayan inşaatlar nedeniyle 50 katlı yeni binalarla gecekondular komşu oldu. Fikirtepe'de bine yakın bina yıkılırken, 24 saat çalışan şantiyeler sebebiyle çevre halkı zor günler geçiriyor.

BAĞDAT CADDESİ'NDE DÖNÜŞÜM ENKAZI


İstanbul'un çekim merkezleri arasında yer alan Bağdat Caddesi'ndeki plansız kentsel dönüşüm, bölgedeki sorunları ağırlaştırıyor.  Şehir plancılarının öngördükleri şekilde etap etap başlamak, rezerv alanlar oluşturarak ilerlemek yerine binlerce binanın aynı anda dönüşüme sokulduğu Bağdat Caddesi'nde müteahhitler de sıkıntıya girdi.

 

Yaklaşık 2 bin konutu kapsayan yüze yakın projenin durma noktasında olduğu söyleniyor. Yarım kalan inşaatları, bir araya gelen kat malikleri tamamlamaya çalışıyor. Yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle bölgede kiralar iki-üç katına kadar çıktı. Cadde üzeri ve yakın çevresinde bir anda yoğun şekilde başlayan kentsel dönüşüm ise adeta bölgedeki hayatı felç etti. Bursa'daki kentsel dönüşüme el atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için de devreye girmesi bekleniyor.

 

 


Geri Dön