09 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutları için müjdeyi verdi: Ekim-Kasım aylarında teslimler başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutları için müjdeyi verdi: Ekim-Kasım aylarında teslimler başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem konutları için bir son dakika açıklaması geldi. Erdoğan resmen teslim tarihini duyurdu. İşte ayrıntılar...



Bu gelişmelerin yanı sıra, Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli, 11 şehri etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinin ardından, Kahramanmaraş'ta barınma sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar, ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından tüm hızıyla devam ettiriliyor. 

Açıklanan son dakika verilerine göre; depremzedeler, çalışmaların tamamlanmasıyla mutfak ve banyosu bulunan, ocak ve elektrikli ısıtıcıların da yer aldığı konteynerlere taşınıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem konutları için müjdeyi verdi: Ekim-Kasım aylarında teslimler başlıyor!

Bu çerçevede Bu kapsamda AFAD tarafından kentte 43 farklı noktada kurulan geçici konaklama merkezlerindeki 26 bin 71 konteynere 90 bin 939 depremzedenin yerleştirildiği belirtildi. 

Kahramanmaraş AFAD İl Müdürü Tayfun Temur, konuya ilişkin yaptığı son dakika açıklamasında kentte kalıcı konut inşaatlarının hızla devam ettiğine dikkat çekti. "Kahramanmaraş'ta 43 farklı alanda konteyner kentimiz bulunuyor. Merkezde 15 bin 391, kırsalda 11 bin 40 konteyner dağıtımı gerçekleştirildi. Toplamda 26 bin 71 konteynerimiz vatandaşların hizmetine sunulmuş durumda. Bu konteynerlerde de 90 bin 939 vatandaşımızı barınıyor" açıklamasında bulunan Temur, 4 aylık sürenin ardından Kahramanmaraş'ta çadırda kalanların sayısının azaldığının da altını çizdi. 

BİM yeni ay kataloğunu yayımladı! Diş fırçası 19 TL'ye, Antep fıstığı 99 TL'ye, ceviz 65 TL'ye düştü!

Milli Emlak o ilde yüzde 20 indirim ve taksit imkanıyla arsa ve arazi satıyor! Aman bu fırsatı kaçırmayın! 

Konut yatırımında Ruslar yüzde 44,4'lük artışla lider oldu! Türkiye'den ilk 5 ayda 5 bin 723 adet konut aldılar!

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığında arabuluculuk 1 Eylül'de başlıyor: Uyuşmazlıklar 2-3 haftada çözülecek!


Geri Dön