28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kaçak yapılaşmada sabrımız taştı!

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Milletime sesleniyorum, artık sabrımız taştı'' diye konuştu.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen AK Parti Aydın Mitingi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Burası Aydın'dır efeler yurdu, eğmedi başını dağ gibi durdu, söz benimdir dedi mührünü vurdu, yürü Menderes'im devran senindir, okunan ezanlar senin sesindir" diye konuşan Erdoğan, "Aydın'ın kor yürekli efeleri, İstiklal Harbi'nde ülkelerine, milletine, namusuna sahip çıkmıştı, Aydın'ın koca yürekli efeleri 1950 yılında demokrasiye, milli iradeye, geleceklerine sahip çıkmıştı. Aydın'ın engin yürekli efeleri bugün burada bir kez daha şehrine, onunla birlikte istiklaline ve istikbaline maşallah sahip çıktığını gösteriyor" açıklmasında bulundu.

"81 ilin tamamında yürüttük"

Türkiye'yi büyütme, geliştirme, kalkındırma mücadelesini hiçbir ayrım yapmaksızın 81 ilin hepsinde devam ettiklerini söyleyen Erdoğan, Aydın'a 16 yılda 23,5 milyar yatırım yaptıklarını söyledi.

Eğitimde 3 bin 150 yeni derslik inşa ettiklerini söyleyen Erdoğan, yükseköğrenim öğrencileri için şehre 6 bin 118 kişi kapasiteli yurt binaları kazandırdıklarını, bu yıl 2 bin kişi kapasiteli bir yurt, gelecek yıl bin 750 kişi kapasiteli bir yurt daha açacaklarını ifade etti.

Sağlıkta 44 tesisi halkın emrine sunduklarını söyleyen  Erdoğan, Sultanhisar, Yenipazar, Köşk ilçe hastaneleriyle birlikte 5 sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini, 800 yataklı şehir hastanesinin ihale sürecinin sürdüğünü kaydetti. Erdoğan, Çine'ye 100 yataklı bir devlet hastanesi ve merkeze 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yapacaklarının altını çizdi.

Aydın'da bin 523 konutun inşasını tamamlayıp sahiplerine teslim ettiklerini söyleyen Erdoğan, ihtiyaç sahibi Aydınlılara 2,2 milyar sosyal yardım sağladıklarını belirtti.

Aydın'da 114 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 381 kilometreye çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: 

"İzmir-Aydın Otoyolu'nu, Aydın Çevre Yolu'nu tamamlayarak trafiğe açan biz. Yapımı devam eden Nazilli-Horsunlu ayrımı, Karacasu-Tavas yolu, Selçuk-Kuşadası-Davutlar ayrımı yolu ve Söke şehir geçişi bu yıl tamamlanıyor. Ege ile Akdeniz'i birbirine otoyolla bağlayacak 154 kilometre uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu ihalesini yapmıştık. Birtakım sıkıntılar sebebiyle ihale iptal oldu. İhalesini 26 Mart'ta yeniden yapacağımız bu otoyolunu inşallah Aydın'a kazandıracağız. Aydın sınırları içindeki demiryollarını yeniledik. Yaparsa AK Parti yapar."

Tren hattı seneye tamamlanacak

Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen AK Parti'nin Aydın Mitingi'nde yaptığı konuşmada, Afyon-Denizli-Isparta-Burdur ve Ortaklar-Aydın-Denizli tren hattını TÜBİTAK'ın yaptığı yazılımla yerli ve milli olarak modernize edeceklerini söyleyen Erdoğan,  seneye de tamamlayacaklarını kaydetti.

İzmir- Selçuk ile Aydın- Ortaklar arasındaki tren güzergahı üzerinde eğimin fazla olması sebebiyle Ortaklar'da 8,5 kilometre uzunluğuna sahip hızlı tren tüneli inşa edileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şekilde bu bölümdeki mesafenin kısalacağını, seyahat süresinin 7 dakikaya düşeceğini kaydetti.

"Tüketiciye taşıyacağız"

Tarıma dayalı bir ihtisas organize sanayinin kurulmasıyla da Aydın'ın bu doğrultuda hızlı adımlarla ilerlemeye başlayacağını söyleyen Erdoğan, "Dün de açıkladım, bugün tekrar açıklıyorum, başta İstanbul, Ankara,  İzmir  olmak üzere buralarda biz eskiden 'tanzim satış' derlerdi, işte şimdi biz bunlardan kuracağız. Bu fiyatları da üreticiden alıp aynen bunları tüketiciye taşıyacağız, maliyetine." dedi.

"Arsa senin değil, velev ki senin olsun"

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

"İstanbul Kartal'da maalesef bina çöktü, fakat bu bina ruhsatsız, iskanı yok ve 3 kat diye başladılar 8 kat. Yan taraf 10 kat, hepsinin şu anda yıkılma tehlikesi var ve 17 vatandaşım burada şehit oldu. 14 tanesi yaralı olarak çıktı. Şu anda birkaç kişi daha enkazın altında var. Eğer, kentsel dönüşüm değişim olsaydı, bunlar planlı olsaydı, kaçak yapılaşma olmasaydı başımıza bunlar gelir miydi? Milletime sesleniyorum, artık sabrımız taştı. Artık bunlara sabredecek halimiz yok. AK Parti'li belediyeler başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte yoğun bir çalışmaya gireceğiz. Enkaz tamamen kaldırıldıktan sonra İçişleri, Adalet, Sağlık Bakanlıklarımız, hep beraber bir araya gelecek ve nasıl bir eylem yapacağız, başsavcının verdiği raporu alacak, buna göre de adımlarımızı atacağız. Ama bunlar kararlı adım olacak. 'Acaba şu ne der, bu ne der' yok. 

Bize geliyor, ne diyor? 'Burada benim 8 evladım var, bana 8 daire lazım' diyor. 'Benim evimim ederi nedir, bu bina ne eder', bunu sormuyor. Arsa senin değil, velev ki senin olsun, acaba buranın bedeli ne, bunu söylemiyor. 'Benim burada şu kadar dairem var, dolayısıyla bana bu kadar daire verilirse' diyor. Böyle bir şey olmaz. Sen kaliteyi ara, kaliteyi. Senin dairenin bedeli, üç, beş, ama sana verilecek dairenin bedeli 50 olacak. Orada kalite var. Buna geleceksin. Adımları buna göre atacağız ve insanca yaşamanın erdemine ulaşacağız. Her gün korkuyla yaşamaktansa şöyle kalkalım bir gün beyler gibi yaşayalım. Bunun adımını atacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kartal'dan almamız gereken dersler var!

Yatay şehirleşme ile örnek yerleşim alanları kurulacak!


Geri Dön